Walk and Talk: Van Vleeshuis tot MAS

Van Vleeshuis tot MAS: Walk and talk met curator Annemie De Vos

Het verhaal van de Vleeshuiscollectie begint zowat honderd jaar geleden in het gelijknamige, historische gebouw. Het monumentale Vleeshuis opent dan de deuren als bijgebouw van het bestaande Museum voor Oudheden in het Steen. De Vleeshuiscollectie is een bijzonder rijke verzameling: van stadshistorische objecten tot munten en penningen, van archeologische vondsten en wapens tot wetenschappelijke overzichtscollecties ... Vandaag zit het overgrote deel van de collectie, onzichtbaar voor het publiek, in het depot.

De expo in het MAS 'Van Vleeshuis tot MAS' licht een tipje van de sluier en laat de bezoeker opnieuw genieten van een selectie bijzondere stukken die de collectie rijk is.

De expo toont de evolutie die de Vleeshuiscollectie heeft doorgemaakt: een onregelmatig proces van kiem en aangroei, van afstoten en herenigen. Tijdens deze Walk and Talk wordt ingezoomd op tien opvallende sleutelmomenten die deze uitdeinende en inkrimpende bewegingen van de collectie stimuleren. Ze hebben een belangrijke stempel gedrukt op de vorming van de MAS|Collectie Vleeshuis.

• 21 mei 2017 om 11 uur
  • in het MAS, Hanzestedenplaats 1, Antwerpen