Woensdagklanken - Muziek voor vier cello's

Een klassiek concert op woensdag
woensdag 25 oktober 2017 van 14:30 tot 16:00

In 2017 vieren we 50 jaar samenwerking met het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Dat vieren we met negen concerten met musici verbonden aan het conservatorium.

Programma

• El cant dels ocells – Pau Casals (1876-1973) in een arrangement van Mattijs Louwye
  • Sant Martí del Canigó – Pau Casals (1876-1973) in een arrangement van Pieter-Jan De Smet
  • Souvenir de Curis – Guillaume Paque (1825-1876)
  • Gavotte uit Vier Stücke, opus 33 – Julius Klengel (1859-1933)
  • Deux pièces, opus 89 (Légende & Danses) – Joseph Jongen (1873-1953)
  • Fading Future – Pieter-Jan De Smet (°1996)
  • Cellokwartet in re mineur – Rudolf Matz (1901-1988)

Voor en tijdens het concert vertelt Mattijs Louwye je graag meer over de muziekstukken, de bijzonderheden en de tijdsgeest waarin ze tot stand kwamen.

De muzikanten

Pau kwartet, cellokwartet met

Mattijs Louwye (°1992)

Mattijs studeerde aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. In juni 2016 behaalde hij zijn Masterdiploma orgel met felicitaties van de jury. Een jaar later, in juni 2017 behaalde hij ook zijn Masterdiploma cello met de hoogste onderscheiding.

Mattijs is stichtend en bezielend lid van het 'Pau Kwartet'. Sinds enkele jaren musiceert hij samen met organist Koen Maris in zowel de bezetting cello-orgel als orgel 4-handig/voetig. Met altvioliste Lieselotte Crols vormt hij het 'Duo Falk', waarmee hij het onbekende repertoire altviool-orgel en altviool-cello exploreert. In de zomer van 2016 werd Duo Falk met de publieksprijs bekroond tijdens het Internationaal Orgelfestival in Kortrijk.

Pieter-Jan De Smet (°1996)

Pieter-Jan studeert aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen, hij vervolledigt daar zijn master.

Pieter-Jan behaalde een eerste prijs op het Belfius-Classics concours en het JSAZ-concours, waar hij de jury-prijs voor 'best overall performance' wegkaapte. Hij won daarbij de prijs voor 'Aanstormend Talent' in zijn thuisstad Sint-Niklaas. Recent werd hij geselecteerd als 'Young Soloist' voor de 'Internationale Sommerakademie Wien' en werd hij toegelaten tot het Orpheus Instituut voor kamermuziek.

Helena Faes (°1993)

Helena studeerde aan het Koninklijk Conservatorium van Gent. In juni 2016 slaagde Helena voor haar masterproef cello met grote onderscheiding;

Helena was enkele jaren aanvoerster in het Euregio JeugdOrkest (NL), waarmee ze op concertreis ging naar China en Wenen. Met Jeugd en Muziek Antwerpen kwam ze dan weer in Zuid-Afrika. Als freelance-celliste speelde ze o.a. bij Il Novecento tijdens de tournee van The Night of the Proms in Duitsland en het Symfonieorkest van Vlaanderen. Momenteel speelt Helena bij Pau Kwartet, Zeal Ensemble en Dimlicht.

David Poskin

David was net 14 jaar oud toen hij op het Conservatorium van Brussel werd toegelaten als jong talent. Momenteel studeert hij verder aan de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

Hij won al een aantal nationale en internationale prijzen.

• woensdag 25 oktober 2017
  • deuren: 14 uur, start concert (inclusief lezing): 14.30 uur
  • tickets: 5 euro
  • koop uw ticket online of aan de balie van het museum (open van donderdag t.e.m. zondag van 10 tot 17 uur)
  • Is het buiten koud? Houd er dan rekening mee dat je binnen waarschijnlijk ook je jas zal nodig hebben.
  • Na aanvang van het concert, blijven de zaaldeuren gesloten. Kom dus op tijd.