Woensdagklanken - Rondom Weckbacher

Een klassiek concert op woensdag
woensdag 27 september 2017 van 14:30 tot 16:00
Individuele bezoekers

In 2017 vieren we 50 jaar samenwerking met het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Dat vieren we met negen concerten met musici verbonden aan het conservatorium.

Programma

Rondom Weckbacher

 • Lorenzo Weckbacher: Quartetto II in A
 • Franz Joseph Haydn (1732-1809): Concertino in C
 • Joseph Aloys Schmittbauer (1718-1809): Sixième Quatuor in F
 • Carl Philipp Emmanuel Bach (1714-1788): Württembergische Sonate I in a
 • Franz Joseph Haydn (1732-1809): Concertino in G
 • Georg Philip Telemann (1681-1767): 1er Suite in G
 • Lorenzo Weckbacher: Quartetto VII in G

Tussen de stukken door geeft Korneel Bernolet meer uitleg over de muziek en de componisten.

Korneel bespeelt zijn eigen klavecimbel: een replica Jean-Henri Hemsch 1736 door Augusto Bonza 2011.

Over de muzikanten

Apotheosis is een variërend collectief, gaande van kamermuziek over vocale soli tot een volwaardig orkest op historisch instrumentarium. Tijdens deze Woensdagklanken spelen voor u: Annelies Decock en Marrie Mooij (viool), Mathilde Vialle (gamba) & Korneel Bernolet (klavecimbel & artistieke leiding)

Korneel Bernolet

Dirigent-klavecinist Korneel Bernolet was Belgische 'Jonge muzikant van het jaar 2014' en wordt door de internationale pers omschreven als 'een ongelooflijk getalenteerde uitvoerder', 'met een feilloze beheersing van het klavier', 'een virtuoos musicus pur sang' en 'één van Europa's top-klavecimbelspecialisten'

Met Apotheosis tracht hij muziek van barok tot romantiek op een verantwoorde wijze te recreëren. Centraal hierin staat de dynamiek van de uitvoering, met name om de historische muziek zo actueel mogelijk te laten klinken in onze 21ste eeuw. Niet alleen musicologisch onderzoek, maar vooral muzikaal experiment vormt daarbij het belangrijkste vertrekpunt.

Annelies Decock

Annelies Decock ontving in 2004 de prijs Ingeborg Köberle voor meest verdienstelijke student aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. In 2007 studeerde ze af met het hoogste resultaat ooit toegekend in de klas barokviool en sindsdien is ze een veelgevraagd muzikante in orkesten en ensembles.

Marrie Mooij

Marrie Mooij begon haar studies viool in het Koninklijk Conservatorium van Den Haag. Nadien trok ze naar het Conservatorium van Brussel, daar volgde ze barokviool. Ook zij ontving in Brussel de Ingeborg Köberle prijs voor verdienstelijke studenten. In 2012 studeerde ze met grote onderscheiding af. Ze treedt regelmatig op met verschillende orkesten in binnen- en buitenland.

Mathilde Vialle

Mathilde Vialle begon op 5-jarige leeftijd pianolessen te volgen, maar vanaf haar 8 jaar studeerde ze viola da gamba, achtereenvolgens in Bordeaux, Poitiers en Lyon. Haar masterdiploma behaalde ze in den Haag. Ze maakt deel uit van tal van ensembles en kamerorkesten en speelde op verschillende festivals in binnen- en buitenland. Als soliste behaalde ze verschillende prijzen op prestigieuze internationale wedstrijden.

Een uitgebreide biografie van de muzikanten vind je in het programmaboekje.

Praktisch

 • woensdag 27 september 2017
 • deuren: 14 uur, start concert (inclusief lezing): 14.30 uur
 • tickets: 5 euro
 • koop uw ticket online of aan de balie van het museum (open van donderdag t.e.m. zondag van 10 tot 17 uur)
 • Na aanvang van het concert, blijven de zaaldeuren gesloten. Kom dus op tijd.
 • Is het buiten koud? Hou er dan rekening mee dat je binnen waarschijnlijk ook je jas zal nodig hebben.

Schrijf je in op de nieuwsbrief van Museum Vleeshuis