Met de klas naar het museum

Wil je jouw leerlingen iets leren over de wereld van klanken, muziek en dans? Dan ben je bij Museum Vleeshuis aan het juiste adres. Vrees geen saaie museumtocht, maar bereid je klas voor op een boeiende, interactieve tocht door ons muzikale verleden.

Leerlingen van het tweede tot zesde leerjaar ontdekken in Museum Vleeshuis de wereld achter de muziek. We nemen ze mee op een boeiende tocht langs (oude) muziekinstrumenten en door vroegere danszalen. Zo ontdekken ze onze muzikale geschiedenis en ons cultureel erfgoed.

Interactieve rondleiding

Pik een smartphone of tablet op aan de balie en laat je op sleeptouw nemen door onze app Boem! Paukenslag. Die belooft een interactieve rondleiding over slagwerk. Deze rondleiding is beschikbaar vanaf januari 2017.

Bijzondere vraag?

Heb je een specifiek lesonderwerp of bijzondere groepsactiviteit in gedachten? Laat ons dat dan zeker weten: indien mogelijk stellen we een pakket op maat voor je samen.

De toegang is volledig gratis voor klasgroepen. Alleen de prijs van de eventuele gids wordt aangerekend.
Vergeet niet om je klasbezoek tijdig te reserveren. Dat kan via dit formulier.