Albert De Vleeshouwer: lezingen en muziek

Dit najaar staat Albert De Vleeshouwer (1864-1913) centraal in de Woensdagklanken en de Schatkamer van Museum Vleeshuis. Maar wie is deze vergeten Antwerpenaar eigenlijk, en wat was zijn betekenis voor het Antwerpse muziekleven, het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen en Museum Vleeshuis?

In twee lezingen geven Jan Dewilde (hoofdbibliothecaris van het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen) en Timothy De Paepe (conservator Museum Vleeshuis | Klank van de Stad) daar een antwoord op. Hun verhaal wordt afgewisseld door muziek: Pauline Lebbe (sopraan) en Peter Jeurissen (piano (Gunther, 1903)) brengen liederen van Albert De Vleeshouwer, en studenten van het Conservatorium laten blazersmuziek horen uit de Van Dyckstoet (1899).

De lezingen en mini-concerten worden gevolgd door een drankje in de kelder van het museum.

Dit is een initiatief van het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen en Museum Vleeshuis | Klank van de Stad in het kader van het festival Stadsklanken XIX.

• woensdag 6 november van 14 tot 16 uur
  • gratis
  • inschrijven verplicht via dit formulier