Cultuurmarkt | Concerten laureaten klassieke muziek

Tijdens een live-auditie in deSingel selecteerden een professionele jury ensembles die tijdens Cultuurmarkt een optreden zullen verzorgen.

Heel wat straffe performances maakte het de jury niet gemakkelijk.

Juryleden waren Chloë Herteleer (programmator muziek deSingel), Jan De Moor (artistiek coördinator Concertgebouw Brugge), Guy Vandromme (professioneel muzikant) en Viviane Spiessens (Prospekta/celliste).

Programma

 • 12.00-12.30 uur: Jeroen Vanbever
  Jeroen Vanbever (1990) is een jonge, gedreven Belgische saxofonist die zich even goed voelt op een klassiek podium als in een jazzclub.
  Op elfjarige leeftijd startte hij met saxofoon aan het Conservatorium van Mechelen. Hij raakte hier gepassioneerd door muziek en saxofoon en besloot zijn studies verder te zetten aan LUCA School of Arts in Leuven waar hij in 2013 zijn Master in de Muziek behaalde met grootste onderscheiding. Aan hetzelfde conservatorium behaalde hij een Master in de Kamermuziek en een lerarenopleiding. Als freelance saxofonist wordt Jeroen regelmatig gevraagd om met het “Symfonieorkest Vlaanderen”, "het Nationaal Orkest van België" en “Brussels Philharmonic Orchestra” mee te spelen.
 • 13.00-13.30 uur: Aya Suzuki
  Op zesjarige leeftijd startte Aya Suzuki haar muziekopleiding. Zes jaar later, op haar twaalfde begon ze met percussie en marimba. Na haar middelbare school ging ze naar de Toho-Gakuen school of music in Tokyo en kreeg er les van de wereldberoemde marimaspeler Keiko Abe.
  In 2012 won Aya de eerste prijs in de Marimba Spiritual wedstrijd. Een jaar later kaapte ze ook de eerste prijs weg op het Drum Festival in Polen en was ze finalist in de South California International Marimba Competition.
 • 14.00-14.30 uur: Kajetan Kubala
  Kajetan Kubala begon op negenjarige leeftijd accordeon te spelen. In 2016 behaalde hij zijn bachelordiploma aan de LUCA School of Arts campus Lemmensinstituut met grote onderscheiding en met grootste onderscheiding voor accordeon. Vorig academiejaar volgde Kajetan les aan de Gnessin Russian Academy of Music in Moskou bij Vyatcheslav Semyonov. Momenteel zet hij zijn studies verder in het Lemmensinstituut.
  Hij werd laureaat in verschillende wedstrijden en volgde vele masterclasses. Samen met violiste Veronique De Raedemaker vormt Kajetan het Duo A Ccordes.
 • 15.00-15.30 uur: Martijn Susla
  Martijn Susla (1999) studeert klarinet bij Ivo Lybeert aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen. Daarnaast specialiseert hij zich in de uitvoering van hedendaagse muziek bij Stephan Vermeersch. Via werken voor klarinet-solo gaat hij op zoek naar de spanning tussen klank en stilte en tussen publiek en uitvoerder.
  Martijn won de Clarinetissimo Young Talent prijs in 2017 en de Vlamo ensemblewedstrijd in 2018 in categorie Supérieure.

Praktisch

 • zondag 25 augustus 2018 van 10 tot 17 uur, met concerten tussen 12 en 15.30 uur
 • gratis concerten en gratis toegang tot het museum

Schrijf je in op de nieuwsbrief van Museum Vleeshuis