Cultuurmarkt | Concerten laureaten klassieke muziek

Tijdens een live-auditie in deSingel selecteerden een professionele jury ensembles die tijdens Cultuurmarkt een optreden zullen verzorgen.
zondag 26 augustus 2018 van 12:00 tot 16:30

Heel wat straffe performances maakte het de jury niet gemakkelijk.

Juryleden waren Chloë Herteleer (programmator muziek deSingel), Jan De Moor (artistiek coördinator Concertgebouw Brugge), Riet Jaeken (programmator klassieke muziek Cultuurcentrum Hasselt), Guy Vandromme (professioneel muzikant) en Viviane Spiessens (Prospekta/celliste).

• 13.00-13.30 uur: Young Woodwind Trio Antwerp
    Young Woodwind Trio Antwerp ontstond in 2017 aan het conservatorium van Antwerpen, toen Balder Dendievel (hobo), Anne Fuhrmann (klarinet) en Jappe Dendievel (fagot) zich verenigden in de cursus kamermuziek. Al snel sloeg de muzikale vonk over en beslisten ze een vast ensemble te vormen.
    Ze spelen niet alleen het klassieke repertoire voor houtblaastrio, maar brengen ook recentere muziek, vaak van Belgische componisten zoals Wim Henderickx, Jan De Maeyer en binnenkort ook Jasper Charlet.
  • 14.00-14.30 uur: Danièle Van Os
    Gitariste Danièle Van Os ontwikkelde de afgelopen jaren een persoonlijke speelstijl die gekenmerkt wordt door een stevige toonvorming, verfijnde klankkleuren en een zuivere speeltechniek. Ze beheerst een uitgebreid repertoire van renaissance- tot hedendaagse muziek.
    Van Os studeerde gitaar aan het Lemmensinstituut en behaalde daarna een postgraduaat gitaar in Wenen. Ze speelt als soliste, in kamermuziekverband en met orkest, en won al nationale en internationale prijzen.
  • 15.00-15.30 uur: Antwerpen Camerata
    Het Antwerpen Camareta ontstond in 2015 en staat onder artistieke leiding van dirigent Dimitris Spouras. Net als het kamerorkest zijn de leden nog jong, maar ze mochten al werken met gerenommeerde solisten als Eliane Rodrigues, Luc Tooten en Wilfried Van den Brande.
    Het Antwerpen Camareta is een eigentijds orkest dat zich onderscheidt door zijn toewijding aan de muziek van het verleden met de energie van de huidige generatie musici.
    Met Mafalda Tuna, Bram De Reuse, Ophélie Sánchez Schluchter, Judith Peersman, Lucas Caluwaerts en Luis Matos De Almeida (viool), Lotte Stuyck en Carla Ortega Belver (altviool), Laia Ruiz Llopart en Teresa Da Fonseca Madeira (cello) en Michel Labruyère (contrabas)
  • 16.00-16.30 uur: Muziektheater Transparant: De Torens van Beiroet
    Nabila hoopt het geluk te vinden in de stad en vlucht weg van het leven op het platteland. Dan ontdekt ze een verschrikkelijke waarheid: dat enkelen beslissen over het lot van velen. Een verhaal over een dappere zoektocht naar geluk.
    In deze muziektheatervoorstelling brengen Aline Goffin (zangeres/actrice), Elias Bartholomeus (contrabas) en Karin de Fleyt (fluit) een compositie van Zad Moultaka op tekst van Paul Verrept.

• zondag 26 augustus 2018 van 10 tot 17 uur, met concerten tussen 12 en 16.30 uur
  • gratis concerten en gratis toegang tot het museum