Mobiele beiaardconcert | Jan Verheyen & Cedric Honings

Beiaardier Jan Verheyen speelt samen met de jonge gitaarvirtuoos Cedric Honings deze avond diverse stijlen: van Bach tot Nirvana.

Guitarillon is een combinatie van beiaard met gitaar. Misschien verrassend, maar deze instrumenten passen wat klankkleur betreft uitstekend bij mekaar.

Jan Verheyen is stadsbeiaardier voor Hasselt en Neerpelt. Hij creëert vernieuwende en niet-alledaagse projecten met beiaardmuziek: van theater en dans over educatie tot totaalspektakel. Jan is ook een veel gevraagde muzikant in binnen- en buitenland, zo tourt hij deze zomer in het noordoosten van de USA.

Cedric Honings volgt al van kleins af gitaarlessen. Dat hij talent heeft is overduidelijk. Sinds die eerste gitaarlessen legde hij een indrukwekkend muzikaal concours af langs tal van concerten en behaalde hij verschillende prestigieuze prijzen en studiebeurzen (Musica en Compostela ...) en trad hij op met verschillende orkesten (Mechels kamerorkest ...)

In 2015 nam hij zijn eerste cd op in Londen. Onlangs bracht hij zijn eerste eigen single 'Song of Hope' uit.

• maandag 15 juli van 20 tot 21 uur
  • Grote Markt, Antwerpen