Museumnacht

Museumnacht in Museum Vleeshuis, dat kan niet anders dan een nacht vol muziek worden.

Komen spelen? - vrij podium

Conservatoriumstudenten en leerlingen van muziekacademies (hogere graad) verzorgen optredens van 10 minuten. De presentatie is in handen van Stijn Kolacny.

Tijdens Museumnacht wil Museum Vleeshuis muzikanten-in-opleiding de kans geven om extra podiumervaring op te doen in een ongedwongen sfeer. Zowel solisten als duo’s, trio’s en kwartetten zijn welkom. Ondertussen schreven heel wat kandidaten zich in en hebben we een avondvullend programma kunnen samenstellen.

Praktisch

Vrij podium van 19.30 tot 22.30 uur

Late night jazz

Jazz Delivery brengt een gevarieerd repertoire met swingende akoestische jazzmuziek uit de jaren 30 en 40 van de vorige eeuw. Het kwintet voor deze avond bestaat uit een zanger-gitarist, een solo-gitarist, een trompettist, een bassist en een drummer. 

Ze zijn uitgedost als toen en musiceren op de speelse en improvisatorisch manier van weleer. Dansen/swingen is toegelaten!

Praktisch

Late night jazz van 22.30 tot 00.30 uur

De opsluiting

24 uur voor Museumnacht worden enkele creatieve jongeren opgesloten in ons museum samen met een artistieke coach. Ontdek het resultaat van een nacht vol slaaptekort, chaos, drama, artistieke crisis, claustrofobie en overdrive tijdens één van de toonmomenten tijdens museumnacht.

Meer info over de Opsluiting

Praktisch

 

 

Schrijf je in op de nieuwsbrief van Museum Vleeshuis