Open Monumentendag | twee schrijfkamers in één monument

Tijdens Open Monumentendag kan je voor het eerst de werkkamer van Wannes Van de Velde bezichtigen. Jeroen Olyslaegers - die zijn schrijfkamer naast die van Wannes heeft - leest die dag fragmenten uit zijn nog te verschijnen boek Wildevrouw.

De werkkamer - het 'schrijfkot' - van Wannes Van de Velde kreeg eind augustus een plaats in Museum Vleeshuis. Wannes komt zo terug een beetje thuis, zijn wortels liggen immers in het oude schipperskwartier, de straten rond het Vleeshuis.

Naast de werkkamer van Wannes Van de Velde ligt er nog een werkkamer. Eentje die nog volop gebruikt wordt. Jeroen Olyslaegers schrijft daar aan zijn nieuwe roman. Speciaal voor Open Monumentendag leest hij enkele fragmenten uit zijn nog te verschijnen roman 'Wildevrouw'.

Uiteraard ben je niet enkel welkom op onze eerste verdieping. De permanente tentoonstelling, die dit voorjaar nog verder werd opgefrist en heringericht, is die dag ook gratis te bezoeken.

• Schrijfkamer Wannes Van de Velde + Jeroen Olyslaegers leest voor uit 'Wildevrouw'
    • eerste verdieping (enkel bereikbaar via stenen wenteltrap)
    • elk half uur (tussen 10 en 16.30 uur) start een rondleiding
    • maximum 20 deelnemers per rondleiding
    • gratis
    • wil je zeker zijn van een plaatsje, schrijf je dan in via vleeshuis@antwerpen.be met vermelding van naam, aantal personen en voorkeur van startuur.
      Je inschrijving is definitief na onze bevestiging.
  • Permanente tentoonstelling
    • tussen 10 en 17 uur gratis toegankelijk