Strijkkwartetten van Beethoven

Taurus Quartet

Geniet op een woensdagmiddag van 3 van de 16 kwartetten van Beethoven. Een voorproefje voor de integrale uitvoering van 16 kwartetten in de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience.
woensdag 01 april 2020 van 14:30 tot 16:00
Individuele bezoekers Geannuleerd

In mei brengt het Taurus Quartet, verspreid over zes concerten, de integrale uitvoering van de 16 kwartetten van Ludwig van Beethoven in de Nottebohmzaal van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience. In 2020 is het immers 250 jaar geleden dat deze componist geboren werd. Ook in Amuz en deSingel komt Beethoven dit jaar uitgebreid aan bod. Als voorproefje op de integrale uitvoering programmeert Museum Vleeshuis 3 van deze 16 kwartetten:

  • één uit zijn vroege periode (1798-1800)
    Strijkkwartet nr 6 - Opus 18/6 in Bes (1800)
  • één uit zijn middenperiode (1801-1821)
    Strijkkwartet nr 7 - Opus 59/1 in F (1806)
  • één uit zijn late periode (1822-1826)
    Strijkkwartet nr 12 - Opus 127 in Es (1825)

Over de muzikanten

Na een memorabel debuut-concert maakt Taurus Quartet snel furore. Direct vanaf hun eerste concert-seizoenen heeft Taurus Quartet het voorrecht en het genoegen te kunnen debuteren in prachtige zalen en gerenommeerde festivals. Taurus Quartet wordt gesteund door De Singel en krijgt in zijn eerste jaren coaching van Antje Weithaas, Johannes Meissl en Peter Schuhmayer.

Het kwartet is inmiddels een gevestigde waarde in het Belgische muzieklandschap. Het is vaste gast op grote podia en speelt regelmatig op internationale festivals. Meerdere concerten van Taurus Quartet worden live opgenomen door radio (Musiq3) en televisie (RTBF) en uitgezonden door heel Europa.

In 2014 treedt het kwartet op met de Franse acteur Gérard Dépardieu in een memorabel concert opgenomen voor radio en televisie, in het werk Harmonies du soir van Ysaye voor solo-kwartet en strijkorkest olv. de Amerikaanse dirigent Toby Hoffman.

Praktisch

  • het geplande concert op woensdag 1 april gaat niet door omwille van de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus te vertragen

Tussen 14 en 17 mei kan je in de Nottebohmzaal van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience terecht voor een integrale uitvoering van alle (16!) kwartetten van Beethoven.
Meer info.

Schrijf je in op de nieuwsbrief van Museum Vleeshuis