Woensdagklanken | Een concert in het Tapissierspand

Les amis des Tapissiers

Concert

In het voorjaar van 2020 staat operadiva Teresa Imer centraal. De eerste vrouwelijke directeur van de Antwerpse Opera én de moeder van de dochter van Casanova.
woensdag 29 april 2020 van 14:30 tot 16:00

Een concert in het Tapissierspand

Het instrumentaal ensemble Les Amis des Tapissiers evoceert een concert zoals dat zou geklonken hebben in de Tapissiersschouwburg tijdens de tweede helft van de achttiende eeuw, onder het directeurschap van Teresa Imer.

Met composities van Willem De Fesch, John Erhardt Weippert, Anton Filtz, Louis Charles Ragué, Johann Wilhelm Hertel en J.C. Bach.

Net zoals Teresa Imer zullen verschillende van deze componisten later naar Londen trekken.

Muzikanten

Les amis des Tapissiers, dat zijn

• Wim Brabants - traverso
  • Aurélie Viegas - enkelvoudige pedaalharp
  • Herlinde Verheyden - barokcello
  • Marie-Ange Boost - klavecimbel en andere klavieren

• woensdag 29 april 2020
  • deuren: 14 uur, start concert: 14.30 uur
  • koop uw ticket online of aan de balie van het museum (open van donderdag t/m zondag van 10 tot 17 uur)
  • Is het buiten koud? Houd er dan rekening mee dat je binnen waarschijnlijk ook je jas zal nodig hebben.
  • Na aanvang van het concert blijven de zaaldeuren gesloten. Kom dus op tijd.