Woensdagklanken | Virtuoze en poëtische klaviermuziek uit de tijd van Teresa Imer

Léon Berben

Concert

In het voorjaar van 2020 staat operadiva Teresa Imer centraal. De eerste vrouwelijke directeur van de Antwerpse Opera én de moeder van de dochter van Casanova.

Klaviermuziek

Klavierrecital met muziek van componisten uit de tijd van Teresa Imer: J.C. Bach, Hasse, Galuppi, Händel en Haydn.

Deze componisten werkten allemaal gedurende een kortere of langere tijd in Londen, waar ook Teresa Imer actief was.

• B. Galuppi (1706-1785)
    Sonate in Bes
    Andante - Allegro assai - Allegro
  • J.A. Hasse (1699-1783)
    Concerto in D
    Allegro - Adagio - Allegro
  • B. Galuppi (1706-1785)
    Sonate in Es
    Andantino - Allegro assai
  • J. Chr. Bach (1735-1782)
    Sonate Opus 5 Nr. 6 in c
    Grave - Allegro moderato - Allegretto
  • G. Fr. Händel (1685-1759)
    Chaconne in G, HWV 435
  • J.Haydn (1732-1809)
    Sonate in g Hob XVI:44
    Moderato - Allegretto

Muzikant

Léon Berben - verschillende klavieren

Léon Berben werd in 1970 in het Limburgse Heerlen geboren en woont in Keulen. Hij studeerde orgel en klavecimbel aan de conservatoria van Amsterdam en Den Haag bij onder andere Rienk Jiskoot, als laatste leerlinge van Gustav Leonhardt, Ton Koopman en Tini Mathot en behaalde het diploma Uitvoerend Musicus voor zowel orgel als klavecimbel.

Vanaf 2000 was hij klavecinist bij Musica Anitqua Köln, waarmee hij concerteerde over de hele wereld en voor onder meer Deutsche Grammophon / Archiv Produktion opnam.

Sinds de opheffing van het ensemble eind 2006 richt hij zich volledig op zijn solocarrière. Die voert hem naar vele internationaal gerenommeerde muziekfestivals en leverde hem al een aantal gelauwerde cd-opnamen op.

Als titulair-organist is hij verbonden aan het historische orgel van de Sint-Andreaskerk in Ostönnen, waar één van de in oorsprong oudst bespeelbare orgels ter wereld staat (ca. 1425/1721)

Als klavecinist is hij lid van Concerto Melante, een ensemble (op historische instrumenten) van de Berliner Philharmoniker.

• woensdag 26 februari 2020
  • deuren: 14 uur, start concert: 14.30 uur
  • koop uw ticket online of aan de balie van het museum (open van donderdag t/m zondag van 10 tot 17 uur)
  • Is het buiten koud? Houd er dan rekening mee dat je binnen waarschijnlijk ook je jas zal nodig hebben.
  • Na aanvang van het concert blijven de zaaldeuren gesloten. Kom dus op tijd.