Sound in Motion presents From Bach to the Future

From Bach to the Future is een avontuurlijke concertreeks die op een ongedwongen manier laat zien en horen hoe Barok in verschillende gedaantes verder leeft in de hedendaagse muziek.

Niet alleen in de voor de hand liggende context van de klassieke muziek, maar verrassend genoeg ook in de wereld van de vrije improvisatie, hedendaagse compositie, wereldmuziek en de avant-garde.

Het perfecte uitgangspunt voor de concertreeks From Bach to the Future is een quote van de beroemde barokspecialist Jordi Savall die aantoont hoe sterk Barok en improvisatie met elkaar zijn verweven: ‘Wat heeft het ‘onmetelijke genie’ Johann Sebastian Bach met de invloedrijkste jazzvernieuwer John Coltrane gemeen? Bij beide componisten speelt improvisatie in hun muziek een belangrijke rol. Wie denkt dat improvisatie is uitgevonden door jazzmusici kan wel een lesje muziekgeschiedenis gebruiken’.


Met de gerenommeerde artiesten Aisha Orazbayeva, Tim EtchellsMary Jane Leach, Raphael Rogiński, Maya Homburger, Barry Guy en Charlemagne Palestine, staat  From Bach to the Future voor een muzikale ontdekkingstocht die het publiek van Bach, Telemann en Purcell via Coltrane, Parmegiani, Leach en Palestine op een spontane manier richting toekomst brengt.

De serie From Bach to the Future wordt gecureerd en georganiseerd door het Sound in Motion - productieplatform.

Schrijf je in op de nieuwsbrief van Museum Vleeshuis