Verlenging bruikleen | Een muzikale zondagmiddag op Sint-Anneke

We zijn blij dat de bruikleen 'Zondagmiddag op Sint-Anneke' mag blijven tot einde september dit jaar. Louis Van Engelen, die het werk schilderde in 1887, gaf het Vleeshuis én componist Peter Benoit een prominente plek.

Toen het werk in het museum kwam te hangen, bleek het meteen erg geliefd bij de bezoekers. Toen sloot het museum wegens corona. Daarom geven het museum en de bruikleengever het publiek deze zomer alsnog graag de kans het schilderij te ontdekken.

Over het schilderij
Te gast
een bijzondere bruikleen
Antwerpen, 1887. Een zondagnamiddag. Een groep vrienden komt samen op Linkeroever, naast Café Belvédère. Een gitarist speelt een lied, terwijl de zon schijnt en het bier rijkelijk vloeit. Dit is de setting van 'Zondagmiddag op Sint-Anneke' een schilderij van Louis Van Engelen.
Virtuele wandeling
Details en verhalen
Maak een virtuele wandeling door het schilderij. Ga met ons mee terug in de tijd, naar een mooie namiddag: een gitarist speelt een lied, terwijl de zon schijnt en het bier rijkelijk vloeit. Duik in het schilderij en bekijk het van dichtbij.
Luister en lees
fragment uit 'Zondagmiddag op Sint-Anneke'
Tot einde september 2020 kan je in Museum Vleeshuis een bijzondere bruikleen ontdekken: 'Zondagmiddag op Sint-Anneke'. Louis Van Engelen, die het werk schilderde in 1887, gaf het Vleeshuis én componist Peter Benoit een prominente plek. Deze speellijst laat zich inspireren door het schilderij.
Naar aanleiding van de bijzondere bruikleen organiseerden we een pianoconcert. Thomas Boodts liet zich voor dat concert inspireren door Van Engelens schilderij en speelde muziek van Peter Benoit en buitenlandse collega's. Voor het concert lichtte conservator Timothy De paepe het schilderij toe. Het mooi vormgegeven boekje dat daarbij gemaakt werd, kan je hier lezen.
Praktische info

'Zondagmiddag op Sint-Anneke' is nog tot eind september 2020 in Museum Vleeshuis tentoongesteld.

• Donderdag tot zondag, 10 tot 17 uur
  • Boek je ticket op voorhand online

Het schilderij hangt op de plek waar in 2021 de vleugelpiano van Peter Benoit te zien zal zijn. Dat instrument wordt op dit ogenblik gerestaureerd naar bespeelbare toestand dankzij het Peter benoit Fonds.