Verlenging bruikleen | Een muzikale zondagmiddag op Sint-Anneke

We zijn blij dat de bruikleen 'Zondagmiddag op Sint-Anneke' mag blijven tot het einde van 2021. Louis Van Engelen, die het werk schilderde in 1887, gaf het Vleeshuis én componist Peter Benoit een prominente plek.

Toen het werk in het museum kwam te hangen, bleek het meteen erg geliefd bij de bezoekers. Toen sloot het museum wegens corona, ging weer open, sloot opnieuw en ging nog een keer open. Daarom geven het museum en de bruikleengever het publiek alsnog graag de kans en uitgebreid de tijd om het schilderij te ontdekken. Mogelijks in betere tijden.

 

 

Over het schilderij
Te gast
een bijzondere bruikleen
Antwerpen, 1887. Een zondagnamiddag. Een groep vrienden komt samen op Linkeroever, naast Café Belvédère. Een gitarist speelt een lied, terwijl de zon schijnt en het bier rijkelijk vloeit. Dit is de setting van 'Zondagmiddag op Sint-Anneke' een schilderij van Louis Van Engelen.
Virtuele wandeling
Details en verhalen
Maak een virtuele wandeling door het schilderij. Ga met ons mee terug in de tijd, naar een mooie namiddag: een gitarist speelt een lied, terwijl de zon schijnt en het bier rijkelijk vloeit. Duik in het schilderij en bekijk het van dichtbij.
detail uit "zondagmiddag op sint-anneke"
Op Google Arts & Culture
Museum Vleeshuis is sinds kort ook op Google Arts & Culture te vinden. Duik in het verhaal van het schilderij, lees meer over de schilder Louis Van Engelen en het Antwerpse muziekleven in zijn tijd (eind 19de eeuw). Met verrassende beeld- en geluidsfragmenten. In het Engels.
Luister en lees
fragment uit 'Zondagmiddag op Sint-Anneke'
Tot het einde van 2021 kan je in Museum Vleeshuis een bijzondere bruikleen ontdekken: 'Zondagmiddag op Sint-Anneke'. Louis Van Engelen, die het werk schilderde in 1887, gaf het Vleeshuis én componist Peter Benoit een prominente plek. Deze speellijst laat zich inspireren door het schilderij.
Praktische info

'Zondagmiddag op Sint-Anneke' is nog tot eind 2021 in Museum Vleeshuis tentoongesteld. 

  • Donderdag tot zondag, 10 tot 17 uur
  • Boek je ticket op voorhand online

Het schilderij hangt op de plek waar in 2021 de vleugelpiano van Peter Benoit te zien zal zijn. Dat instrument wordt op dit ogenblik gerestaureerd naar bespeelbare toestand dankzij het Peter benoit Fonds.

Schrijf je in op de nieuwsbrief van Museum Vleeshuis