Wat is er te doen?

Museum Vleeshuis is allesbehalve een klassiek instrumentenmuseum. We nemen onze bezoekers mee op een boeiende reis door een muzikaal verleden. Ontdek ons aanbod voor groepen, scholen, families en individuele bezoekers.

In deze periode moeten we er alles aan doen om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 tegen te gaan en risicogroepen te beschermen. Daarom zijn rondleidingen en groepsbezoeken tijdelijk niet mogelijk.

Lees meer over de maatregelen van de stad Antwerpen om de verspreiding van het coronavirus te vertragen.

Relanceproject Balder Dendievel
Museum Vleeshuis als muziek- en klanklabo voor jonge musici
Uitzonderlijke (corona)tijden dwingen Museum Vleeshuis en de musici met wie het museum samenwerkt om creatief en op een nieuwe manier om te gaan met de ruimtes waarin kan worden gemusiceerd. Dat creëert kansen om de akoestiek van het 500-jaar oude monument Vleeshuis te verkennen.
online aanbod
Online zijn we altijd open. Breng een virtueel bezoek aan het museum, ontdek de collectie van Museum Vleeshuis vanuit je luie zetel, bekijk een Woensdagklankenconcert of luister naar de klank van Museum Vleeshuis op Spotify.
Nu er even geen concerten meer doorgaan in het Vleeshuis, hebben we meer dan 20 afspeellijsten aangemaakt op Spotify. Muziek aan, zet je gemakkelijk, ogen dicht en waan je in het Vleeshuis.

We staan te popelen om opnieuw onze concerten op woensdag te organiseren. Van zodra de coronamaatregelen het toelaten, zullen we er staan met een muzikaal programma.
Werkkamer Wannes van de Velde in Museum Vleeshuis
vanaf mei 2021
Sinds het verschijnen van het protestlied Het lied van de Neus in 1966 is Wannes’ naam onlosmakelijk verbonden met zowel de Poesje als het Vleeshuis. Naar aanleiding van de komst van zijn werkkamer in 2019, duiken we tussen mei en december 2021 verder in Wannes’ leven en zijn blijvende impact.

Door de coronamaatregelen is het museum tijdelijk gesloten. Ook alle concerten, rondleiding en evenementen zijn afgelast.