Wat is er te doen?

Museum Vleeshuis is allesbehalve een klassiek instrumentenmuseum. We nemen onze bezoekers mee op een boeiende reis door een muzikaal verleden. Ontdek ons aanbod voor groepen, scholen, families en individuele bezoekers.

In deze periode moeten we er alles aan doen om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 tegen te gaan en risicogroepen te beschermen. Daarom zijn rondleidingen en groepsbezoeken tijdelijk niet mogelijk.

Lees meer over de maatregelen van de stad Antwerpen om de verspreiding van het coronavirus te vertragen.

Relanceproject Balder Dendievel
Museum Vleeshuis als muziek- en klanklabo voor jonge musici
Uitzonderlijke (corona)tijden dwingen Museum Vleeshuis en de musici met wie het museum samenwerkt om creatief en op een nieuwe manier om te gaan met de ruimtes waarin kan worden gemusiceerd. Dat creëert kansen om de akoestiek van het 500-jaar oude monument Vleeshuis te verkennen.
online aanbod
Online zijn we altijd open. Breng een virtueel bezoek aan het museum, ontdek de collectie van Museum Vleeshuis vanuit je luie zetel, bekijk een Woensdagklankenconcert of luister naar de klank van Museum Vleeshuis op Spotify.
Nu er even geen concerten meer doorgaan in het Vleeshuis, hebben we meer dan 20 afspeellijsten aangemaakt op Spotify. Muziek aan, zet je gemakkelijk, ogen dicht en waan je in het Vleeshuis.

Tijdens vijf concerten in de Woensdagklanken-reeks, laten musici zich inspireren door de muziek, het artistieke oeuvre en het leven van Wannes Van de Velde.
making of De Stadsgitaar
Op vraag van Museum Vleeshuis bouwen Stijn Kenens en Koen Fonteyne in hun Hobokense atelier een unieke ‘stadsgitaar’. Het instrument wordt gemaakt met hout van bomen van de Antwerpse leien, kortom met een echt stukje Antwerpen. Dichter bij de klank van de stad kan je niet komen.

Door de coronamaatregelen is het museum tijdelijk gesloten. Ook alle concerten, rondleiding en evenementen zijn afgelast.