Wat is er te doen?

Museum Vleeshuis is allesbehalve een klassiek instrumentenmuseum. We nemen onze bezoekers mee op een boeiende reis door een muzikaal verleden. Ontdek ons aanbod voor groepen, scholen, families en individuele bezoekers.

Werkkamer Wannes Van de Velde
rondleiding
Een gids vertelt het verhaal van de veelkleurige, bedrijvige Vleeshuiswijk waar Wannes Van de Velde opgroeide, staat stil bij de oude instrumenten die Wannes bespeelde en eindigt in het 'schrijfkot' van Wannes op de eerste verdieping.
Wannes Van de Velde
Schatkamer Wannes Van de Velde
Het Lied van de Neus: Wannes en de Poesje
zaterdag 24 april 2021 tot vrijdag 31 december 2021 van 10:00 tot 17:00
In de mini-expo focust het museum op Wannes' bijzondere band met De Neus en (de klank van) het Antwerpse poppentheater, aan de hand van Wannes' eigen poesjepoppen en toneelteksten.
Tijdens vijf concerten in de Woensdagklanken-reeks, laten musici zich inspireren door de muziek, het artistieke oeuvre en het leven van Wannes Van de Velde.
Museum Vleeshuis bij je thuis
Relanceproject Balder Dendievel
Museum Vleeshuis als muziek- en klanklabo voor jonge musici
Uitzonderlijke (corona)tijden dwingen Museum Vleeshuis en de musici met wie het museum samenwerkt om creatief en op een nieuwe manier om te gaan met de ruimtes waarin kan worden gemusiceerd. Dat creëert kansen om de akoestiek van het 500-jaar oude monument Vleeshuis te verkennen.
online aanbod
Online zijn we altijd open. Breng een virtueel bezoek aan het museum, ontdek de collectie van Museum Vleeshuis vanuit je luie zetel, bekijk een Woensdagklankenconcert of luister naar de klank van Museum Vleeshuis op Spotify.
Nu er even geen concerten meer doorgaan in het Vleeshuis, hebben we meer dan 20 afspeellijsten aangemaakt op Spotify. Muziek aan, zet je gemakkelijk, ogen dicht en waan je in het Vleeshuis.
Wat speelt er in Museum Vleeshuis?
making of De Stadsgitaar
Op vraag van Museum Vleeshuis bouwen Stijn Kenens en Koen Fonteyne in hun Hobokense atelier een unieke ‘stadsgitaar’. Het instrument wordt gemaakt met hout van bomen van de Antwerpse leien, kortom met een echt stukje Antwerpen. Dichter bij de klank van de stad kan je niet komen.
Restauratie Benoit-Pleyel door Yannick Wijnants
We dragen graag bij tot het bewaren van muzikaal meesterschap. Dat doen we door opdrachten te geven aan individuele instrumentenbouwers en -restauratoren of door instrumenten die zij bouwden aan te kopen.

Verveling krijgt geen kans bij Museum Vleeshuis. Hier valt altijd wel iets te beleven. Ontdek onze activiteiten binnen en buiten de museummuren.