Wegens succes verlengd: Torenbeklimmingen ook in oktober!

Door de grote vraag organiseren we ook in oktober beklimmingen van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraaltoren voor groepen en individuele bezoekers. Wie de 515 treden van de toren op wil, moet snel zijn. Want ook deze tickets vliegen de deur uit!

Antwerpenaars zijn fier op hun toren. De viering van zijn 500ste verjaardag was een groot succes. Daardoor steeg ook de vraag naar extra tickets voor torenbeklimmingen. Museum Vleeshuis gaat in op deze vraag en zal het seizoen met een maand verlengen.

Voor de torenbeklimmingen krijgen bezoekers een inleiding in Museum Vleeshuis | Klank van de Stad. In het museum maken ze kennis met torenmuziek en zien ze een reconstructie van de laatste ambachtelijke klokkengieterij van Jacques Sergeys. Daar vertelt de gids hoe een klok gemaakt wordt.

Na het bezoek aan Museum Vleeshuis volgt de torenbeklimming. Trede na trede ontvouwt zich het verhaal van de klokkentoren, zijn veelzijdige belfortfunctie en de impact ervan op het dagelijkse leven van de Antwerpenaar door de eeuwen heen. Het sluitstuk is het adembenemende panorama vanuit de toren, op 90 meter hoogte.

Beklim de kathedraaltoren
zaterdag 22 september 2018 van 10:00
Sluit in het weekend aan bij een rondleiding die je van de kelder van het Vleeshuis tot de toren van de Kathedraaltoren brengt.
Een originele groepsuitstap? Wat dacht je van een torenbeklimming? Bestijg samen de 515 treden in de Kathedraaltoren, kom alles te weten over de klokken in deze toren en geniet - als kers op de taart - van een prachtig uitzicht over de stad.