Woensdagklanken

Een klassiek concert op woensdag

In 2017 vieren we 50 jaar samenwerking met het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Dat vieren we met negen concerten met musici verbonden aan het conservatorium.

Op de laatste woensdag van de maand (met uitzondering van juli, augustus en december) organiseert museum Vleeshuis een klassiek concert. Jonge, beloftevolle musici en gevestigde waarden brengen naast bekende stukken ook zelden of nooit eerder uitgevoerde muziek.

De muziekinstrumenten uit de museumcollectie blijven daarbij niet onaangeroerd: het klavecimbel van Joannes Daniel Dulcken (Antwerpen, 1747), de pianoforte van Conrad Graf (Wenen, 1826), het De Backer-orgel (Middelburg, ca. 1750), het Alexandre-harmonium (Parijs, ca. 1860), de Günther-vleugel (Brussel, 1903) en de Kadel-tafelpiano (Brussel, ca. 1840)

Samenwerking met Koninklijk Conservatorium

In december 1966 tekenden Museum Vleeshuis en het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen een overeenkomst voor de permanente bruikleen van de collectie historische instrumenten uit het conservatorium. In 1967 werd de collectie voor het eerst in het Vleeshuis aan het publiek getoond. Met de Woensdagklanken van 2017 willen we die 50 jaar samenwerking en bruikleen graag vieren! Alle musici zijn dan ook verbonden aan het conservatorium, hetzij als docent, hetzij als (oud)-student.

Schrijf je in op de nieuwsbrief van Museum Vleeshuis