Woensdagklanken online

Op de Woensdagklankenconcerten van het najaar 2020 kunnen we helaas geen of heel beperkt publiek ontvangen. Omdat we het engagement dat we met de muzikanten aangingen niet willen verbreken en hen willen steunen én omdat we jullie - ook in deze coronatijden - willen blijven verblijden met mooie muziek, laten we deze concerten wel doorgaan.
The Harmonick Assembly

Museum Vleeshuis, Woensdagklanken september 2020

Een avond in Carlisle House
Een ingebeelde avond in de laatste jaren van Carlisle House, waar Teresa Imer stukken presenteert uit haar carrière en leven als zangeres en beschermheilige.
Les amis des Tapissiers

Woensdagklanken oktober 2020

Een concert in het Tapissierspand
Het instrumentaal ensemble Les Amis des Tapissiers evoceert een concert zoals dat zou geklonken hebben in de Tapissiersschouwburg tijdens de tweede helft van de achttiende eeuw, onder het directeurschap van Teresa Imer.
Ensemble Boussu
Project Boussu
Muziek aan het hof van Karel van Lotharingen
Ensemble Boussu speelt kamermuziek voor strijkers van Pieter Van Maldere, Henricus Jacobus De Croes en Eugène Goedcharle, componisten die allen werkten in de omgeving van de hertog en kamermuziek die Teresa Imer heel goed gehoord zou kunnen hebben tijdens haar verblijf aan de Zuidelijke Nederlanden.
Euterpe Baroque Consort
euterpe
(Viva la) Diva!
Italiaanse vrouwelijke muzikanten moesten in de 18de eeuw hard knokken om een plaats op de Europese podia te veroveren. Net als Teresa Imer, de eerste vrouwelijke operadirecteur van Antwerpen, waren ze vrijgevochten zielen. Alhoewel hun achtergrond en opleiding verschilden, hadden ze één ding gemeen: de allures van een echte diva!
Uit de oudere doos

Zeitspiel klavierduo Rodyns-Callot - live from the museum Vleeshuis

Kerst bij De Vleeshouwer
Ook deze concertregistratie willen jullie niet onthouden: het Woensdagklankenconcert van december '19. Bart Rodyns en Nicolas Callot brachten toen 'Kerst bij De Vleeshouwer'. Toen nog in het Vleeshuis en mét publiek.

Schrijf je in op de nieuwsbrief van Museum Vleeshuis