Zomerse beiaardconcerten

In juli trakteert Museum Vleeshuis je vier keer op een speciaal beiaardconcert: een mobiele beiaard zal telkens met een ander instrument weerklinken op de Grote Markt.

Omdat de toren van de O.L.V.-kathedraal is ingepakt, en de klokken ook, voorzien we deze zomer iets speciaals. Een mobiele beiaard zal 4 maandagavonden in juli op de Grote Markt te horen en te zien zijn. Elk concert is een samenspel tussen de klokken en andere instrumenten. Bovendien is dit een unieke kans om de beiaard live aan het werk te zien!

Praktisch

  • maandag 1 juli, 8 juli, 15 juli en 22 juli
  • van 20 tot 21 uur
  • Grote Markt, Antwerpen
Fotoverslag
Liesbeth Janssens & Change Ringing (1 juli)
Samen met een jonge groep derdejaarsmuziekstudenten van het Heilig Graf in Turnhout speelde stadsbeiaardier Liesbeth Janssens fragmenten uit bekende musicals, Disneymuziek, pop en folk.
Koen Van Assche & Elisabeth Crommelynck (8 juli)
Pianiste Elisabeth Crommelynck en beiaardier Koen Van Assche brachten op 8 juli enkele klassiekers. Pavane van Fauré, Dance Macabre van Saint-Saëns, Carmen van Bizet en de Sabeldans van Chatsjatoerjan en nog veel meer.
Concerten
Beiaardier Jan Verheyen speelt samen met de jonge gitaarvirtuoos Cedric Honings deze avond diverse stijlen: van Bach tot Nirvana.
WÖR pompt nieuwe energie in 18de eeuwse melodieën. Ze brengen deze muziek met een nieuwe dynamiek, in samenspel met stadsbeiaardier Liesbeth Janssens.

Schrijf je in op de nieuwsbrief van Museum Vleeshuis