Contrast - expo

Vlaamse popmuzikanten gefotografeerd door Frank Lambrechts

Antwerps fotograaf Frank Lambrechts zocht tientallen Vlaamse muziekmakers op en portretteerde ze, vaak in een ongewone omgeving.
donderdag 04 juni 2020 tot zondag 27 september 2020 van 10:00 tot 17:00
Individuele bezoekers

De expo Contrast toont een veertigtal Vlaamse popmuzikanten door fotograaf Frank Lambrechts vereeuwigd. Het zijn echte portretfoto's, geen kiekjes van artiesten die onverhoeds door de camera werden verrast en ook geen actiefoto's van muzikanten tijdens een optreden.

Lambrechts kreeg veel schoon volk voor zijn lens, zoals Sam Bettens, Oscar & The Wolf, Bart Peeters, Karen Damen, Touris LeMC, Jef Neve, Bernard Van Lent, Lindsay en nog vele anderen.

Lambrechts koos vier thema's voor deze expo. Een eerste reeks portretten, alles zwart-wit, toont de geportretteerden tegen een strakke witte achtergrond. In de tweede reeks portretten is er een context: de geportretteerde wordt in beeld gebracht tijdens een wandeling. De kleurenfoto's vormen de derde rubriek. Ze werden allemaal gemaakt in de coulissen van de digitale Vlaamse hitzender Ment TV en schurken aan tegen de fotografie van de boekskes. De laatste reeks toont wellicht het meeste eenheid: een enkel concept ligt aan de basis van alle zes foto's: Walk on Water. In de Grote Put in de Bospolder van Ekeren bouwde Frank een ondergedompelde stelling. Daarop nam de artiest plaats, zodat hij op het water lijkt te staan, of te liggen. 

Lambrechts vond in Museum Vleeshuis een ideale partner voor deze expo. De hedendaagse portretten krijgen een extra dimensie tegen de achtergrond van het monumentale oude gebouw. Met deze tentoonstelling vult het Museum Vleeshuis zijn collectie over de geschiedenis van het muziekleven aan met eigentijds muzikaal erfgoed.

Bio Frank Lambrechts

Frank Lambrechts (1976) is een freelance fotograaf, geboren en getogen in Antwerpen. Na zijn studies aan het Sisa (nu Stedelijk Lyceum Cadix), begon hij als freelance lichttechnicus bij Cirque du Soleil. Al snel werkte hij als freelancer voor Painting with Light, EML, Flashlight, Music Hall en Studio100. Na een aantal jaren zette Lambrechts de eerste stappen in de concertfotografie en daarbij kwam zijn jarenlange ervaring als lichttechnicus goed van pas. Zelfde setting, andere functie: vandaag werkt Frank weer voor zijn klanten uit het verleden, maar dan als fotograaf. Hij levert productiefoto's  voor tv, theater en concerten, maar maakt eveneens albumcovers voor muziekgroepen. Verder werkt hij voor Rosco, een Amerikaans bedrijf dat gespecialiseerd is in de tv- en filmwereld. De creaties van deze visuele duizendpoot, van promofoto's tot instructiefilmpjes en nog zo veel meer, worden wereldwijd gebruikt in vakbladen en op beurzen.

sfeerbeeld van de expo Contrast

Praktisch

We stellen het welzijn van onze bezoekers en medewerkers centraal. Om je een fijn en veilig bezoek te kunnen bieden, nemen we verschillende voorzorgsmaatregelen. Zo is het dragen van een mondmasker verplicht, werken we met tijdsblokken en laten we maximaal 20 bezoekers per tijdsblok binnen. Daarom moet je ook op voorhand je ticket online reserveren. Een ticket aan de balie aankopen is niet mogelijk.

  • van 4 juni t/m 27 september, expo op de eerste verdieping van het Vleeshuis (te bereiken via de wenteltrappen in de torens)
  • donderdag t/m zondag van 10 tot 17 uur
  • gratis met je ticket voor het museum
  • koop je ticket vooraf online

Schrijf je in op de nieuwsbrief van Museum Vleeshuis