Bezoek vanaf 29 maart ons opgefriste museum

20.02.2018 | Tussen 5 en 28 maart werken wij aan het museum. De huidige permanente opstelling 'Klank van de stad' is sinds 2006 onveranderd gebleven. Tijd voor een opfrissing dus!

Museum Vleeshuis heeft de Muziekkamer in het Snijders&Rockoxhuis ingericht. 10 instrumenten uit de collectie verhuisden daarheen.
30 boeken, prenten en tekeningen keren terug naar hun respectievelijke depots.
Voor ons het ideale moment om de nodige verfrissingswerken uit te voeren. We optimaliseren de opstelling, zodat onze instrumenten nog beter uitgelicht worden en de nodige ruimte krijgen.

Er zullen ook enkele nieuwe collectiestukken te zien zijn. Blikvangers zijn een metersgroot zicht op het 16de-eeuws Antwerpen en het Vleeshuis, een 3D-print van een 17de-eeuwse Mechelse torenhoon en de Schatkamer: een kleine ruimte voor focustentoonstellingen. 

De Schatkamer zullen we gebruiken als open depot. We tonen 2 keer per jaar een nieuwe kleine tentoonstelling. De familie Duarte mag de spits afbijten. We tonen objecten die extra verdieping bieden bij de Muziekkamer in het Snijders&Rockoxhuis. Verwacht je aan luxeobjecten uit de leefwereld van de Duarte's, heel wat boeken en partituren en meer. Pronkstuk is een Joannes Ruckers-virginaal uit 1611, één van de oudste klavierinstrumenten uit onze collectie.

Kom zeker eens langs!

Praktisch

  • Het museum sluit even de deuren: van 5 t.e.m. 28 maart
  • 29 maart zijn we opnieuw open
  • Feestelijke inhuldiging van het opgefriste museum op 8 april

Het Woensdagklanken concert 'In stil moderno. Het ontstaan van de sonate' van 28 maart gaat - ondanks de sluiting - door in Museum Vleeshuis.

Schrijf je in op de nieuwsbrief van Museum Vleeshuis