Vleselijke muziek

Hoe anderen Museum Vleeshuis beleven? We verzamelen graag de reacties van onze bezoekers. Zoals die van stadsgids Tanguy Ottomer.

"Onlangs kreeg ik een vriend uit Limburg op bezoek die in het dagelijkse leven muziek componeert en speelt. Als beroeps-Antwerpenaar kon ik het natuurlijk niet laten om hem mee te nemen en hem mijn stad in al haar pracht en praal te tonen.

Dat is iets waar mijn buiten-Antwerpse vrienden nu eenmaal mee moeten leven.

We flaneerden door het historische centrum, deden een klein maar elegant dansje met de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en belandden zo in de harde kern van de moderne Vleeshuiswijk. Hét gebouw dat mee aan de basis lag van de Gouden Eeuw van Antwerpen is niet meer het shoppingcenter voor de beenhouwers, maar een zinnenstrelend museum voor klassieke muziekinstrumenten. Een walhalla voor elke gepassioneerde muzikant.

Deze plek is werkelijk een parel. De setting kan haast niet historischer. Het Vleeshuis ademt, meer dan welk gebouw ook, pure geschiedenis. De zotste ontwerpen van lang vergeten muziekinstrumenten kun je er nog eens in alle rust bekijken. Meer nog. Bijna alle tentoongestelde instrumenten kun je ook met oortjes beluisteren. Deze muzikale plek is een echte aanrader, in het bijzonder voor de kleinsten onder ons.

Met alle boem boem-muziek waarmee ze opgroeien, geeft dit museum een goed onderbouwd alternatief. Werkelijk een streling voor oor en oog. Een museumonthaal, net zoals een stadsgids of een ober in een restaurant, zijn steeds het gezicht van de stad. Zij komen het meest in contact met toeristen. Daarom wil ik ook de lieve medewerkers van dit prachtige museum bedanken. De warmte en vriendelijkheid waarmee wij werden onthaald en geholpen in het Vleeshuis, is een serenade waard! Een mooi voorbeeld voor alle gezichten van onze stad.

Tanguy Ottomer"

(Citta, het weekendmagazine van Gazet van Antwerpen © 2014 Concentra)

Schrijf je in op de nieuwsbrief van Museum Vleeshuis