• Museum Vleeshuis

    Meer dan 600 jaar muziek en dans in de stad
Blik terug op 600 jaar muziek en dans in Antwerpen. Hoor de klank van de stad en laat je erdoor meeslepen. Klinkt goed? Ontdek wat Museum Vleeshuis allemaal voor jou in petto heeft.
In de kijker
Gratis concert op maandagavond
Uit de mooiste toren van Antwerpen komen tijdens de zomer ook de mooiste klanken. Elke maandagavond is er dan een beiaardconcert.
uitzicht over Antwerpen vanop de kathedraaltoren
We roepen alle torenbeklimmers op om hun mooiste foto's van de torenrondleidingen met ons te delen.
Tijdens Open Monumentendag kom je op plaatsen die normaal voor het publiek gesloten zijn: neem een blik achter de schermen van het Vleeshuis of ontdek het - anders nooit geopende - Brouwershuis.
De nazaten van Merksems burgemeester Léon Cornette en zijn echtgenote Andrée Herkens schonken een bijzonder klavecimbel aan Museum Vleeshuis.
Begeleide rondleiding
zaterdag 26 augustus 2017 van 14:00
Individuele bezoekers
Ontdek 125 jaar mechanische muziek tijdens een gegidst bezoek aan het kijk- en luisterdepot van Kallo, waar de orgelcollectie Ghysels zich bevindt.
foto: Victoriano Moreno
woensdag 27 september 2017 van 14:30 tot 16:00
Individuele bezoekers
Een klassiek concert op woensdag
Nieuws
foto: Noortje Palmers
De collectie van het museum telt bijna 3.000 muziekobjecten. De hele collectie kan je nu online raadplegen.
Museum Vleeshuis is aan restauratie toe. Als voorbereiding hierop hebben we deze winter 50.000 objecten naar verschillende depots verhuisd.
De collectie van het Vleeshuis breidt nog steeds uit. Ontdek welke objecten er onlangs aan de collectie werden toegevoegd.
Museum Vleeshuis in enkele beelden
Klank van de Stad
Onder de noemer ‘De klank van de Stad’ brengt Museum Vleeshuis 600 jaar muziek en dans weer tot leven. De collectie opent de wereld achter de muziek.
Hoogtepunten uit onze collectie

Schrijf je in op de nieuwsbrief van Museum Vleeshuis