• Museum Vleeshuis

    Meer dan 600 jaar muziek en dans in de stad
Blik terug op 600 jaar muziek en dans in Antwerpen. Hoor de klank van de stad en laat je erdoor meeslepen. Klinkt goed? Ontdek wat Museum Vleeshuis allemaal voor jou in petto heeft.
In de kijker
woensdag 13 december 2017 - 20:00
Individuele bezoekers
Naar aanleiding van de nieuwe CD van Graindelavoix wijdt Björn Schmelzer vier avonden aan het werk en de persoon van Cipriano de Rore, met veel luistervoorbeelden, kunsthistorische context en uitvoeringspraktijk.
foto van VivaBiancaLuna Biffi
AMUZ in Museum Vleeshuis
vrijdag 26 januari 2018 - 20:15
Individuele bezoekers
Een programma in drie akten: van de avond tot de ochtend wordt de liefde voorgesteld als een onverklaarbare reis, een mysterie.
In 2018 staan de Woensdagklanken in het teken van de muzikale wereld van de Duarte familie en hun netwerk. Jonge, beloftevolle musici en gevestigde waarden nemen ons mee van Antwerpse stadspaleizen naar het Engelse hof, van Hollandse tuinen naar Spaanse kastelen, steeds in het spoor van de Duarte’s.
Nieuws
Atelier van Gonzales Coques, Portret van een Antwerpse familie (Familie Duarte)  Museum der bildenden Künste Leipzig
De familie Duarte was een van de meest muzikale families uit het 17de-eeuwse Antwerpen. Vanaf 2018 laten het Museum Vleeshuis en het Rockox&Snijdershuis je kennismaken met deze vergeten muzikale Antwerpenaren!
De 'torenbeklimmers' bezorgden ons hun mooiste foto's. Geniet van Antwerpen vanuit de hoogte.
Brusselse architecte en scenografe Rose Werckx schonk uit haar collectie een reeks laat-19de- en vroeg-20ste-eeuwse ontwerpen bestemd voor de Vlaamse Opera en voor het Théâtre Royal Français (Bourlatheater).
Museum Vleeshuis in enkele beelden
Klank van de Stad
Onder de noemer ‘De klank van de Stad’ brengt Museum Vleeshuis 600 jaar muziek en dans weer tot leven. De collectie opent de wereld achter de muziek.
Hoogtepunten uit onze collectie

Schrijf je in op de nieuwsbrief van Museum Vleeshuis