• Museum Vleeshuis

    Meer dan 600 jaar muziek en dans in de stad
Blik terug op 600 jaar muziek en dans in Antwerpen. Hoor de klank van de stad en laat je erdoor meeslepen. Klinkt goed? Ontdek wat Museum Vleeshuis allemaal voor jou in petto heeft.
In de kijker
In 2018 staan de Woensdagklanken in het teken van de muzikale wereld van de Duarte familie en hun netwerk. Jonge, beloftevolle musici en gevestigde waarden nemen ons mee van Antwerpse stadspaleizen naar het Engelse hof, van Hollandse tuinen naar Spaanse kastelen, steeds in het spoor van de Duarte’s.
foto van VivaBiancaLuna Biffi
AMUZ in Museum Vleeshuis
vrijdag 26 januari 2018 - 20:15
Individuele bezoekers
Een programma in drie akten: van de avond tot de ochtend wordt de liefde voorgesteld als een onverklaarbare reis, een mysterie.
zaterdag 10 februari 2018 van 13:30 tot 18:00
Individuele bezoekers
Op 10 februari organiseert de Vlaamse klavecimbelvereniging een studienamiddag rond het historische klavecimbel van J.D. Dulcken uit 1747. Gastdocent is niemand minder dan de Vlaamse klavecinist Korneel Bernolet.
Nieuws
Atelier van Gonzales Coques, Portret van een Antwerpse familie (Familie Duarte)  Museum der bildenden Künste Leipzig
De familie Duarte was een van de meest muzikale families uit het 17de-eeuwse Antwerpen. Vanaf 2018 laten het Museum Vleeshuis en het Rockox&Snijdershuis je kennismaken met deze vergeten muzikale Antwerpenaren!
De 'torenbeklimmers' bezorgden ons hun mooiste foto's. Geniet van Antwerpen vanuit de hoogte.
Na 12 jaar trouwe dienst frissen we onze gelijkvloerse verdieping op.
Museum Vleeshuis in enkele beelden
Klank van de Stad
Onder de noemer ‘De klank van de Stad’ brengt Museum Vleeshuis 600 jaar muziek en dans weer tot leven. De collectie opent de wereld achter de muziek.
Hoogtepunten uit onze collectie

Schrijf je in op de nieuwsbrief van Museum Vleeshuis