• Museum Vleeshuis

    Meer dan 600 jaar muziek en dans in de stad
Blik terug op 600 jaar muziek en dans in Antwerpen. Hoor de klank van de stad en laat je erdoor meeslepen. Klinkt goed? Ontdek wat Museum Vleeshuis allemaal voor jou in petto heeft.
Blik terug op 600 jaar muziek en dans in Antwerpen. Hoor de klank van de stad en laat je erdoor meeslepen. Klinkt goed? Ontdek wat Museum Vleeshuis allemaal voor jou in petto heeft.
In de kijker
door Nicolas Callot en Lucas Blondeel - UITVERKOCHT
Pianoduetten van Robert Schumann 'voor groot en klein'
Museum Vleeshuis is aan restauratie toe. Als voorbereiding hierop verhuizen 50 000 objecten deze winter naar verschillende depots. Tijdens de verhuis blijft het museum zijn gewone werking verder zetten.
De collectie van het Vleeshuis breidt nog steeds uit. Ontdek welke objecten er onlangs aan de collectie werden toegevoegd.
zaterdag 28 januari 2017 van 14:00 tot 15:00
Individuele bezoekers
Ontdek 125 jaar mechanische muziek tijdens een gegidst bezoek aan het kijk- en luisterdepot van Kallo, waar de orgelcollectie Ghysels zich bevindt.
woensdag 05 april 2017 van 09:30 tot 12:00
Individuele bezoekers
Ontdek trede na trede het verhaal van de wondermooie klokkentoren van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en krijg op het einde een prachtig uitzicht over de stad cadeau.
Als eerste op de hoogte zijn van onze plannen en activiteiten? Volg ons op Facebook of schrijf je in op onze nieuwsbrief.
Museum Vleeshuis in enkele beelden
Klank van de Stad
Onder de noemer ‘De klank van de Stad’ brengt Museum Vleeshuis 600 jaar muziek en dans weer tot leven. De collectie opent de wereld achter de muziek.
Hoogtepunten uit onze collectie
Populaire pagina's
Plan je een bezoekje aan Museum Vleeshuis? Dan kom je hier alles te weten over de ticketverkoop, openingstijden en bereikbaarheid. Tot snel!
Verveling krijgt geen kans bij Museum Vleeshuis. Hier valt altijd wel iets te beleven. Ontdek onze activiteiten binnen en buiten de museummuren.
Ontdek het museum op eigen ritme met een van onze apps. Met de Vleeshuis-app gaan jullie in detail op ontdekking. De Antwerp Museum-app biedt een kortere thematische rondleiding voor.

Schrijf je in op de nieuwsbrief van Museum Vleeshuis