• Museum Vleeshuis

    Meer dan 600 jaar muziek en dans in de stad
Blik terug op 600 jaar muziek en dans in Antwerpen. Hoor de klank van de stad en laat je erdoor meeslepen. Klinkt goed? Ontdek wat Museum Vleeshuis allemaal voor jou in petto heeft.

Museum Vleeshuis - teaser

Museum Vleeshuis - 600 jaar muziek in de stad
Museum Vleeshuis laat je kennismaken met het muzikale verleden en heden van de stad. Dat doet het door meer te zijn dan een klassiek instrumentenmuseum. Muziek van de straat, uit de danshuizen, vanop de klokkentoren, uit kerken of concertzalen: alle klanken vinden hier hun plekje.
In de kijker
Een klassiek concert op woensdag
woensdag 28 februari 2018 van 14:30 tot 16:00
Individuele bezoekers
Sospiri Ardenti stelt speciaal voor deze woensdagklanken een programma samen dat een staalkaart biedt van de muziek die in de huiskamer van de Duarte's had kunnen klinken.
donderdag 22 maart 2018 - 20:15
Individuele bezoekers
Op vraag van Museum Vleeshuis realiseerde barokensemble Transports Publics een cd-opname met de muziek van Leonora Duarte en van vrienden en tijdgenoten van de Duarte's. In AMUZ wordt deze cd voorgesteld.
Nieuws
Atelier van Gonzales Coques, Portret van een Antwerpse familie (Familie Duarte)  Museum der bildenden Künste Leipzig
De familie Duarte was een van de meest muzikale families uit het 17de-eeuwse Antwerpen. Vanaf 2018 laten het Museum Vleeshuis en het Rockox&Snijdershuis je kennismaken met deze vergeten muzikale Antwerpenaren!
De 'torenbeklimmers' bezorgden ons hun mooiste foto's. Geniet van Antwerpen vanuit de hoogte.
Na 12 jaar trouwe dienst frissen we onze gelijkvloerse verdieping op.
Museum Vleeshuis in enkele beelden
Klank van de Stad
Onder de noemer ‘De klank van de Stad’ brengt Museum Vleeshuis 600 jaar muziek en dans weer tot leven. De collectie opent de wereld achter de muziek.
Hoogtepunten uit onze collectie

Schrijf je in op de nieuwsbrief van Museum Vleeshuis