• Museum Vleeshuis

    Meer dan 600 jaar muziek en dans in de stad
Blik terug op 600 jaar muziek en dans in Antwerpen. Hoor de klank van de stad en laat je erdoor meeslepen. Klinkt goed? Ontdek wat Museum Vleeshuis allemaal voor jou in petto heeft.
In de kijker
Optreden in een gebouw van meer dan vijf eeuwen oud? Grijp je kans! Tijdens Museumnacht organiseert museum Vleeshuis een vrij podium.
Wegens groot succes, breiden we onze torenbeklimmingen uit. Nu kan je er ook een weekenduitstapje van maken.
Op 1 juni was BBC4 te gast in museum Vleeshuis. Hilary Mantel gaf die dag één van haar Reith Lectures. Op 27 juni hoor je dit op radio BBC4.
Gratis concert op maandagavond
Uit de mooiste toren van Antwerpen komen tijdens de zomer ook de mooiste klanken. Elke maandagavond is er dan een beiaardconcert.
Begeleide rondleiding
zaterdag 26 augustus 2017 van 14:00
Individuele bezoekers
Ontdek 125 jaar mechanische muziek tijdens een gegidst bezoek aan het kijk- en luisterdepot van Kallo, waar de orgelcollectie Ghysels zich bevindt.
Nieuws
foto: Noortje Palmers
De collectie van het museum telt bijna 3.000 muziekobjecten. De hele collectie kan je nu online raadplegen.
Museum Vleeshuis is aan restauratie toe. Als voorbereiding hierop hebben we deze winter 50.000 objecten naar verschillende depots verhuisd.
De collectie van het Vleeshuis breidt nog steeds uit. Ontdek welke objecten er onlangs aan de collectie werden toegevoegd.
Museum Vleeshuis in enkele beelden
Klank van de Stad
Onder de noemer ‘De klank van de Stad’ brengt Museum Vleeshuis 600 jaar muziek en dans weer tot leven. De collectie opent de wereld achter de muziek.
Hoogtepunten uit onze collectie

Schrijf je in op de nieuwsbrief van Museum Vleeshuis