Beklim de kathedraaltoren

De hoogste kerktoren van de lage landen laat zich van april tot september in detail ontdekken: elke woensdag vinden er drie torenbeklimmingen plaats, voorafgegaan door een gegidst bezoek aan ons museum.
woensdag 03 mei 2017 van 09:30
Individuele bezoekers

Voor je de kathedraaltoren beklimt, leidt een gids je door Museum Vleeshuis | Klank van de Stad. Daar maak je kennis met torenmuziek en bezoek je een reconstructie van de laatste ambachtelijke klokkengieterij van Jacques Sergys. Zo zie je stapsgewijs hoe een klok gemaakt wordt.

Na het museumbezoek volgt de torenbeklimming. Trede per trede ontdek je het verhaal van de klokkentoren: we blikken terug op zijn vroegere belfortfunctie en zien welke impact de toren had op het dagelijkse leven van de Antwerpenaar door de eeuwen heen.

Eenmaal boven aangekomen, krijg je – als beloning voor je fysieke inspanning – een wondermooi uitzicht op de stad.

Leg nog dit jaar een torenbeklimming vast, want in januari 2018 starten de geplande restauratiewerken en zal de toren twee jaar gesloten blijven.

Praktisch

  • De torenbeklimmingen vinden elke woensdag* van april tot en met september plaats.
    Er zijn drie startmomenten: om 9.30, 12.30 en 14.00 uur.
    (bij slecht weer gaat de beklimming omwille van de veiligheid niet door).
  • De torenbeklimming start in Museum Vleeshuis.
  • Tickets kosten € 9 per persoon.
  • De rondleiding en de beklimming duren 2,5 uur en zijn geschikt vanaf 8 jaar. Kinderen tussen 8 en 16 jaar moeten begeleid worden door een volwassene.
  • De torenbeklimming vereist een normale fysieke conditie.
  • Reserveer uw tickets online

*Omwille van de concerten 'Woensdagklanken' zijn er geen beklimmingen op de laatste woensdag van de maanden april, mei, juni en september.

Schrijf je in op de nieuwsbrief van Museum Vleeshuis