• Museum Vleeshuis

    Meer dan 600 jaar muziek en dans in de stad
Blik terug op 600 jaar muziek en dans in Antwerpen. Hoor de klank van de stad en laat je erdoor meeslepen. Klinkt goed? Ontdek wat Museum Vleeshuis allemaal voor jou in petto heeft.
600 jaar muziek in de stad

Museum Vleeshuis - teaser

Al eeuwenlang leeft de stad op het ritme van verschillende muziek- en dansstijlen. In Museum Vleeshuis ontdek je aan de hand van klanken en instrumenten de muzikale geschiedenis van de stad.
Nieuws
Ontdek twee eeuwen uitzonderlijke muziekinstrumenten uit Museum Vleeshuis | Klank van de Stad in het boek “Antwerpen Klavecimbelstad”.
Virginaaldeksel
Bach, Händel en Vivaldi zijn de bekendste barokcomponisten. Maar er valt nog veel meer prachtige barokmuziek te ontdekken. Onze conservator, Timothy De Paepe stelde een eigenzinnige playlist samen.
Altijd al zelf de liedjes willen kiezen die de beiaardier speelt? Dat kan! Want op het laatste concert van deze zomer, op 27 augustus, speelt de stadsbeiaardier jullie liedjes.
Swing op de klank van dansorgels
Dansorgels zijn vernuftige automaten die mensen aan het dansen zetten. Ze zijn een typisch Belgisch fenomeen. Vanaf 1900 waren ze enorm populair in Antwerpen en Brussel.
Vanaf 1 juni 2018 verwelkomt het MAS fotograaf-kunstenaar Athos Burez in de wandelboulevard. Ook in Museum Vleeshuis werden enkele beelden genomen.
Activiteiten
Aisha Orazbayeva
From Bach to the Future is een avontuurlijke concertreeks die op een ongedwongen manier laat zien en horen hoe Barok in verschillende gedaantes verder leeft in de hedendaagse muziek.
Gratis muziek boven de stad op maandagavond
Uit de mooiste toren van Antwerpen komen tijdens de zomer ook de mooiste klanken. Elke maandagavond is er dan een beiaardconcert.
zondag 26 augustus 2018 van 12:00 tot 16:30
Individuele bezoekers
Tijdens een live-auditie in deSingel selecteerden een professionele jury ensembles die tijdens Cultuurmarkt een optreden zullen verzorgen.
In de kijker
Duarte: een muzikale familie
De familie Duarte was een van de meest muzikale families uit het 17de-eeuwse Antwerpen. Vanaf 2018 laten het Museum Vleeshuis en het Snijders&Rockoxhuis je kennismaken met deze vergeten muzikale Antwerpenaren!
Hoogtepunten uit onze collectie

Schrijf je in op de nieuwsbrief van Museum Vleeshuis