• Museum Vleeshuis

    Meer dan 600 jaar muziek en dans in de stad
Blik terug op 600 jaar muziek en dans in Antwerpen. Hoor de klank van de stad en laat je erdoor meeslepen. Klinkt goed? Ontdek wat Museum Vleeshuis allemaal voor jou in petto heeft.
600 jaar muziek in de stad

Museum Vleeshuis - teaser

Al eeuwenlang leeft de stad op het ritme van verschillende muziek- en dansstijlen. In Museum Vleeshuis ontdek je aan de hand van klanken en instrumenten de muzikale geschiedenis van de stad.
Activiteiten
Trombones
Een klassiek concert op woensdag
woensdag 25 april 2018 van 14:30 tot 16:00
Individuele bezoekers
De trombone (bazuin) had een heel belangrijke plaats in de Duitse Lutherse Kerkmuziek in het begin van de zeventiende eeuw.
Van april tot september organiseert Museum Vleeshuis op woensdag, zaterdag en zondag beklimmingen van de mooiste toren van Antwerpen. Tickets zijn vanaf nu beschikbaar.
Begeleide rondleiding
zaterdag 28 april 2018 van 14:00 tot 15:30
Individuele bezoekers
Ontdek 125 jaar mechanische muziek tijdens een gegidst bezoek aan het kijk- en luisterdepot van Kallo, waar de orgelcollectie Ghysels zich bevindt.
In de kijker
Duarte: een muzikale familie
De familie Duarte was een van de meest muzikale families uit het 17de-eeuwse Antwerpen. Vanaf 2018 laten het Museum Vleeshuis en het Rockox&Snijdershuis je kennismaken met deze vergeten muzikale Antwerpenaren!
Hoogtepunten uit onze collectie

Schrijf je in op de nieuwsbrief van Museum Vleeshuis