Blik terug op 600 jaar muziek en dans in Antwerpen. Hoor de klank van de stad en laat je erdoor meeslepen. Klinkt goed? Ontdek wat Museum Vleeshuis allemaal voor jou in petto heeft.
600 jaar muziek in de stad

Museum Vleeshuis - teaser

Al eeuwenlang leeft de stad op het ritme van verschillende muziek- en dansstijlen. In Museum Vleeshuis ontdek je aan de hand van klanken en instrumenten de muzikale geschiedenis van de stad.
Actueel
Wannes Van de Velde komt thuis in Museum Vleeshuis
De werkkamer van Wannes Van de Velde krijgt een nieuwe thuis in Museum Vleeshuis | Klank van de Stad. Vanaf 8 september kan je de kamer bezoeken.
Activiteiten
Tijdelijke presentatie
donderdag 26 september 2019 tot zondag 12 januari 2020 van 10:00 tot 17:00
Individuele bezoekers
Van 26 september 2019 tot en met 12 januari 2020 staat de Antwerpse componist en kunstverzamelaar Albert De Vleeshouwer centraal in de Schatkamer van het museum. En dit maal mag je 'schatkamer' letterlijk nemen: de vitrines zijn gevuld met kostbaar zilverwerk en andere siervoorwerpen die De Vleeshouwer verzamelde en bij zijn dood in 1913 aan Museum Vleeshuis naliet.
zondag 17 november 2019 - 11:00
Individuele bezoekers
Naar jaarlijkse gewoonte geven de leerlingen van Muziekacademie Wilrijk een gratis leerlingenconcert Oude Muziek.
zondag 24 november 2019 van 10:00 tot 17:00
Individuele bezoekers
Zing mee met Franse chansons, ontdek wat de klanken van muziekstukken ons vertellen of bouw je eigen orgeltje of muzikaal gadget.
Een virtuele kijk in het Vleeshuis
Nieuws
Masterpieces from Antwerp and other Flemish Collections
05.09.2019 | Vanaf 5 september loopt in het prestigieuze Palazzo Ducale in Venetië de tentoonstelling ‘From Titian to Rubens.’ Speciaal voor deze gelegenheid worden de appartementen van de doge omgevormd tot Vlaamse ‘constkamers’, die de rijkdom van de Vlaamse barok illustreert.
Naar aanleiding van de mini-expo over Gilbert van Schoonbeke in onze Schatkamer bracht muzieklabel Ricercar de cd 'Salve Antverpia' opnieuw uit. Op de cd brengt ensemble La Caccia, onder leiding van Patrick Denecker, Antwerpse muziek uit de 16de eeuw.
B.O.X brengt zijn maatschappelijke zetel onder in Museum Vleeshuis en geeft een uniek klavecimbel in bruikleen.
In de kijker
Antwerpen Klavecimbelstad
De klank van de stad van Christoffel Plantijn en Peter Paul Rubens? Dat is de klank van klavecimbels! Tussen 1560 en 1660 was Antwerpen de onbetwiste wereldhoofdstad van de klavecimbelbouw. Onder de titel Antwerpen Klavecimbelstad brengt het museum dat rijke verleden en die bijzondere collectie de komende jaren voor het voetlicht.

Schrijf je in op de nieuwsbrief van Museum Vleeshuis