• Museum Vleeshuis

    Meer dan 600 jaar muziek en dans in de stad
Blik terug op 600 jaar muziek en dans in Antwerpen. Hoor de klank van de stad en laat je erdoor meeslepen. Klinkt goed? Ontdek wat Museum Vleeshuis allemaal voor jou in petto heeft.
600 jaar muziek in de stad

Museum Vleeshuis - teaser

Al eeuwenlang leeft de stad op het ritme van verschillende muziek- en dansstijlen. In Museum Vleeshuis ontdek je aan de hand van klanken en instrumenten de muzikale geschiedenis van de stad.
Nieuws
Aisha Orazbayeva
Vijf weken lang kon je in Museum Vleeshuis terecht voor een avontuurlijke concertreeks die op een ongedwongen manier liet zien en horen hoe Barok in verschillende gedaantes verder leeft in de hedendaagse muziek.
Virginaaldeksel
Bach, Händel en Vivaldi zijn de bekendste barokcomponisten. Maar er valt nog veel meer prachtige barokmuziek te ontdekken. Onze conservator, Timothy De Paepe stelde een eigenzinnige playlist samen.
Swing op de klank van dansorgels
Dansorgels zijn vernuftige automaten die mensen aan het dansen zetten. Ze zijn een typisch Belgisch fenomeen. Vanaf 1900 waren ze enorm populair in Antwerpen en Brussel.
Activiteiten
Eurostrings Young Stars
woensdag 14 november 2018 van 14:30 tot 16:00
Individuele bezoekers
In de marge van het ‘Antwerpen Gitaar Festival’ concerteren enkele veelbelovende jonge gitaristen in Museum Vleeshuis: Viktor Djukic uit Servië, Simone Rinaldo uit Italië en Dimitris Soukaras uit Griekenland.
Een klassiek concert op woensdag
woensdag 24 oktober 2018 van 14:30 tot 16:00
Individuele bezoekers
VOLZET - Het ensemble ‘I Capricciosi’ brengt een selectie van muziekstukken ten gehore die de Antwerpse elite en muziekliefhebbers hadden kunnen spelen en beluisteren in de eerste helft van de zeventiende eeuw.
Een klassiek concert op woensdag
woensdag 28 november 2018 van 14:30 tot 16:00
Individuele bezoekers
In 2018 staan de Woensdagklanken in het teken van de muzikale wereld van de Duarte familie en hun netwerk. Jonge, beloftevolle musici en gevestigde waarden nemen ons mee van Antwerpse stadspaleizen naar het Engelse hof, van Hollandse tuinen naar Spaanse kastelen, steeds in het spoor van de Duarte’s.
In de kijker
Duarte: een muzikale familie
De familie Duarte was een van de meest muzikale families uit het 17de-eeuwse Antwerpen. Vanaf 2018 laten het Museum Vleeshuis en het Snijders&Rockoxhuis je kennismaken met deze vergeten muzikale Antwerpenaren!
Hoogtepunten uit onze collectie

Schrijf je in op de nieuwsbrief van Museum Vleeshuis