Blik terug op 600 jaar muziek en dans in Antwerpen. Hoor de klank van de stad en laat je erdoor meeslepen. Klinkt goed? Ontdek wat Museum Vleeshuis allemaal voor jou in petto heeft.
600 jaar muziek in de stad

Museum Vleeshuis - teaser

Al eeuwenlang leeft de stad op het ritme van verschillende muziek- en dansstijlen. In Museum Vleeshuis ontdek je aan de hand van klanken en instrumenten de muzikale geschiedenis van de stad.
Nieuws
De familie Van Gestel schonk ons een goed bewaard familiestuk: een mechanische muziekdoos of 'Kalliope'.
Begrafenisstoet bij Groenkerkhof, 1597
Bach, Händel en Vivaldi zijn de bekendste barokcomponisten. Maar er valt nog veel meer prachtige barokmuziek te ontdekken. Onze conservator, Timothy De Paepe stelde een eigenzinnige playlist samen.
Swing op de klank van dansorgels
Dansorgels zijn vernuftige automaten die mensen aan het dansen zetten. Ze zijn een typisch Belgisch fenomeen. Vanaf 1900 waren ze enorm populair in Antwerpen en Brussel.
Activiteiten
Virginaaldeksel
Festival Oude Muziek
zaterdag 24 november 2018 tot zondag 25 november 2018 van 10:00 tot 17:00
Individuele bezoekers
Een festival rond muziek uit de tijd van Rubens in Museum Vleeshuis, de Sint-Ignatiuskapel en de Sint-Jacobskerk. Workshops, concerten, recitals, een vrij podium, een muziekmarkt, rondleidingen, een wandelconcert ...
Een klassiek concert op woensdag
woensdag 28 november 2018 van 14:30 tot 16:00
Individuele bezoekers
In 2018 staan de Woensdagklanken in het teken van de muzikale wereld van de Duarte familie en hun netwerk. Jonge, beloftevolle musici en gevestigde waarden nemen ons mee van Antwerpse stadspaleizen naar het Engelse hof, van Hollandse tuinen naar Spaanse kastelen, steeds in het spoor van de Duarte’s.
Schuberts laatste jaar
dinsdag 11 december 2018 van 20:00 tot 21:30
Individuele bezoekers
Pianiste Ayako Ito laat de pianoforte van Museum Vleeshuis schitteren met muziek van Schubert. De vroeg 19de-eeuwse pianoforte van Graf is een uniek instrument: het is de een van de weinige in zijn soort in heel Europa die nog bespeeld kan worden.
In de kijker
Duarte: een muzikale familie
De familie Duarte was een van de meest muzikale families uit het 17de-eeuwse Antwerpen. Vanaf 2018 laten het Museum Vleeshuis en het Snijders&Rockoxhuis je kennismaken met deze vergeten muzikale Antwerpenaren!
Hoogtepunten uit onze collectie

Schrijf je in op de nieuwsbrief van Museum Vleeshuis