• Museum Vleeshuis

    Meer dan 600 jaar muziek en dans in de stad
Blik terug op 600 jaar muziek en dans in Antwerpen. Hoor de klank van de stad en laat je erdoor meeslepen. Klinkt goed? Ontdek wat Museum Vleeshuis allemaal voor jou in petto heeft.
600 jaar muziek in de stad

Museum Vleeshuis - teaser

Al eeuwenlang leeft de stad op het ritme van verschillende muziek- en dansstijlen. In Museum Vleeshuis ontdek je aan de hand van klanken en instrumenten de muzikale geschiedenis van de stad.
Nieuws
Door de grote vraag organiseren we ook in oktober beklimmingen van de Onze-Lieve-Vrouwekathedraaltoren voor groepen en individuele bezoekers. Wie de 515 treden van de toren op wil, moet snel zijn. Want ook deze tickets vliegen de deur uit!
Virginaaldeksel
Bach, Händel en Vivaldi zijn de bekendste barokcomponisten. Maar er valt nog veel meer prachtige barokmuziek te ontdekken. Onze conservator, Timothy De Paepe stelde een eigenzinnige playlist samen.
Swing op de klank van dansorgels
Dansorgels zijn vernuftige automaten die mensen aan het dansen zetten. Ze zijn een typisch Belgisch fenomeen. Vanaf 1900 waren ze enorm populair in Antwerpen en Brussel.
Activiteiten
Aisha Orazbayeva
From Bach to the Future is een avontuurlijke concertreeks die op een ongedwongen manier laat zien en horen hoe Barok in verschillende gedaantes verder leeft in de hedendaagse muziek.
Hannelore Devaere, Philippe Malfeyt en Francisco Manalich
Een klassiek concert op woensdag
woensdag 26 september 2018 van 14:30 tot 16:00
Individuele bezoekers
Het ensemble Cuerdas brengt werken uit de Spaanse barok. Over liefde, triomf en tragedie.
In de kijker
Duarte: een muzikale familie
De familie Duarte was een van de meest muzikale families uit het 17de-eeuwse Antwerpen. Vanaf 2018 laten het Museum Vleeshuis en het Snijders&Rockoxhuis je kennismaken met deze vergeten muzikale Antwerpenaren!
Hoogtepunten uit onze collectie

Schrijf je in op de nieuwsbrief van Museum Vleeshuis