Blik terug op 600 jaar muziek en dans in Antwerpen. Hoor de klank van de stad en laat je erdoor meeslepen. Klinkt goed? Ontdek wat Museum Vleeshuis allemaal voor jou in petto heeft.
600 jaar muziek in de stad

Museum Vleeshuis - teaser

Al eeuwenlang leeft de stad op het ritme van verschillende muziek- en dansstijlen. In Museum Vleeshuis ontdek je aan de hand van klanken en instrumenten de muzikale geschiedenis van de stad.
Activiteiten
In juli trakteert Museum Vleeshuis je 4 keer op een speciaal beiaardconcert: een mobiele beiaard zal telkens met een ander instrument weerklinken op de Grote Markt.
zaterdag 03 augustus 2019 tot zondag 04 augustus 2019 van 19:00 tot 01:00
Individuele bezoekers
Voor een muzikale Museumnacht moet je in Museum Vleeshuis zijn: fanfaremuziek, late night jazz, een vrij podium én Elixir d'Anvers.
Van de kelder tot in de nok van het dak. Kom op plaatsen in het Vleeshuis waar museumbezoekers normaal nooit komen.
Een virtuele kijk in het Vleeshuis
Nieuws
Naar aanleiding van de mini-expo over Gilbert van Schoonbeke in onze Schatkamer bracht muzieklabel Ricercar de cd 'Salve Antverpia' opnieuw uit. Op de cd brengt ensemble La Caccia, onder leiding van Patrick Denecker, Antwerpse muziek uit de 16de eeuw.
B.O.X brengt zijn maatschappelijke zetel onder in Museum Vleeshuis en geeft een uniek klavecimbel in bruikleen.
In 1884 bestelde Peter Benoit, toenmalig directeur van het Conservatorium van Antwerpen, een vleugelpiano bij de Parijse pianobouwer Pleyel. Sinds 1967 bewaren we deze 'Benoit-Pleyel' in Museum Vleeshuis. Steun de restauratie van deze concertvleugel, zodat ook toekomstige generaties kunnen kennis maken met de laat-19de-eeuwse klankwereld van Peter Benoit en zijn tijdgenoten.
In de kijker
Antwerpen Klavecimbelstad
Tussen 1560 en 1660 was Antwerpen de onbetwiste wereldhoofdstad van de klavecimbelbouw. Museum Vleeshuis brengt dat rijke verleden en haar bijzondere collectie klavecimbels voor het voetlicht.

Schrijf je in op de nieuwsbrief van Museum Vleeshuis