Blik terug op 600 jaar muziek en dans in Antwerpen. Hoor de klank van de stad en laat je erdoor meeslepen. Klinkt goed? Ontdek wat Museum Vleeshuis allemaal voor jou in petto heeft.
600 jaar muziek in de stad

Museum Vleeshuis - teaser

Al eeuwenlang leeft de stad op het ritme van verschillende muziek- en dansstijlen. In Museum Vleeshuis ontdek je aan de hand van klanken en instrumenten de muzikale geschiedenis van de stad.
Activiteiten
Onze Woensdagklankenconcerten zijn populair, tickets vliegen de deur uit. Bestel je ticket op tijd!
dinsdag 12 maart 2019 van 20:00 tot 22:00
Individuele bezoekers
De jaarlijkse Peter Benoit Herdenking van het Peter Benoit Fonds staat dit jaar geheel in het teken van pianist Jozef De Beenhouwer.
Sweete Devils
woensdag 27 februari 2019 van 14:30 tot 16:00
Individuele bezoekers
Het ensemble Sweete Devils brengt werk van Marchant, Johnson, Playford, Hume, Dowland, ... Muziek uit de 16de eeuw.
Nieuws
we vernieuwen de opstelling
Na 12 jaar trouwe dienst frissen we onze kelderverdieping op.
Van 30 januari tot en met 30 juni ontdek je in de Schatkamer objecten en partituren uit de Gouden Eeuw van Antwerpen en de leefwereld van Gilbert van Schoonbeke.
In 2019 en 2020 krijgt de kathedraaltoren een stevige opknapbeurt. Deze periode zijn er geen torenbeklimmingen mogelijk. Ook de beiaard zal vanaf april 2019 even niet meer spelen.
In de kijker
Antwerpen Klavecimbelstad
Tussen 1560 en 1660 was Antwerpen de onbetwiste wereldhoofdstad van de klavecimbelbouw. Museum Vleeshuis brengt dat rijke verleden en haar bijzondere collectie klavecimbels voor het voetlicht.
Hoogtepunten uit onze collectie

Schrijf je in op de nieuwsbrief van Museum Vleeshuis