• Museum Vleeshuis

    Meer dan 600 jaar muziek en dans in de stad
Blik terug op 600 jaar muziek en dans in Antwerpen. Hoor de klank van de stad en laat je erdoor meeslepen. Klinkt goed? Ontdek wat Museum Vleeshuis allemaal voor jou in petto heeft.
600 jaar muziek in de stad

Museum Vleeshuis - teaser

Al eeuwenlang leeft de stad op het ritme van verschillende muziek- en dansstijlen. In Museum Vleeshuis ontdek je aan de hand van klanken en instrumenten de muzikale geschiedenis van de stad.
Nieuws
Ontdek twee eeuwen uitzonderlijke muziekinstrumenten uit Museum Vleeshuis | Klank van de Stad in het boek “Antwerpen Klavecimbelstad”.
Optreden in een gebouw van meer dan vijf eeuwen oud? Grijp je kans! Tijdens Museumnacht organiseert museum Vleeshuis een vrij podium.
Virginaaldeksel
Bach, Händel en Vivaldi zijn de bekendste barokcomponisten. Maar er valt nog veel meer prachtige barokmuziek te ontdekken. Onze conservator, Timothy De Paepe stelde een eigenzinnige playlist samen.
Altijd al zelf de liedjes willen kiezen die de beiaardier speelt? Dat kan! Want op het laatste concert van deze zomer, op 27 augustus, speelt de stadsbeiaardier jullie liedjes.
Swing op de klank van dansorgels
Op dinsdag en zondag worden de orgelboeken boven gehaald en zet de muziek van de dansorgels de museumzaal van het MAS in vuur en vlam.
Vanaf 1 juni 2018 verwelkomt het MAS fotograaf-kunstenaar Athos Burez in de wandelboulevard. Ook in Museum Vleeshuis werden enkele beelden genomen.
Activiteiten
Nicolas Callot & Bart Rodyns
Harmonium & piano: een ultieme match in vaardige handen. Nicolas Callot & Bart Rodyns beheersen deze historische instrumenten als geen ander...
zondag 24 juni 2018 - 11:00
Individuele bezoekers
De jongste strijkers van Amaj Jong Symfonisch sluiten het seizoen af met een feestelijk zomerconcert. Kom gratis luisteren.
Een klassiek concert op woensdag
woensdag 27 juni 2018 van 14:30 tot 16:00
Individuele bezoekers
Tijdens dit concert staat de muziek en de persoonlijkheid van Constantijn Huygens (1596-1687) centraal. Naast zijn muziek worden composities ten gehore gebracht uit Huygens' jeugd en van musici met wie hij persoonlijk contact onderhield.
woensdag 04 juli 2018 - 20:00
Individuele bezoekers
Museum Vleeshuis | Klank van de Stad bewaart en toont een van de belangrijkste collecties Antwerpse klavecimbels ter wereld. Over die collectie maakten we een boek: "Antwerpen klavecimbelstad".
Gratis muziek boven de stad op maandagavond
Uit de mooiste toren van Antwerpen komen tijdens de zomer ook de mooiste klanken. Elke maandagavond is er dan een beiaardconcert.
Van april tot september organiseert Museum Vleeshuis op woensdag, zaterdag en zondag beklimmingen van de mooiste toren van Antwerpen. Voor individuele bezoekers zijn - op een enkel ticketje na- alle tickets de deur uit, groepsbezoeken op woensdag zijn nog wel mogelijk.
In de kijker
Duarte: een muzikale familie
De familie Duarte was een van de meest muzikale families uit het 17de-eeuwse Antwerpen. Vanaf 2018 laten het Museum Vleeshuis en het Snijders&Rockoxhuis je kennismaken met deze vergeten muzikale Antwerpenaren!
Hoogtepunten uit onze collectie

Schrijf je in op de nieuwsbrief van Museum Vleeshuis