Blik terug op 600 jaar muziek en dans in Antwerpen. Hoor de klank van de stad en laat je erdoor meeslepen. Klinkt goed? Ontdek wat Museum Vleeshuis allemaal voor jou in petto heeft.
600 jaar muziek in de stad

Museum Vleeshuis - teaser

Al eeuwenlang leeft de stad op het ritme van verschillende muziek- en dansstijlen. In Museum Vleeshuis ontdek je aan de hand van klanken en instrumenten de muzikale geschiedenis van de stad.
Nieuws
De kelder en het gelijkvloers van het Vleeshuis zijn open voor het publiek tijdens een regulier museumbezoek. Maar het Vleeshuis is nog veel meer dan dat. Benieuwd naar de 5 andere verdiepingen? Deze virtuele tour geeft je een voorsmaakje. De smaak te pakken? Kom dan zeker eens een rondleiding achter de schermen volgen.
Wil jij graag eens optreden in een monumentaal gebouw van meer dan 500 jaar oud? Grijp je kans! Tijdens Museumnacht organiseren we een vrij podium.
In 1884 bestelde Peter Benoit, toenmalig directeur van het Conservatorium van Antwerpen, een vleugelpiano bij de Parijse pianobouwer Pleyel. Sinds 1967 bewaren we deze 'Benoit-Pleyel' in Museum Vleeshuis. Steun de restauratie van deze concertvleugel, zodat ook toekomstige generaties kunnen kennis maken met de laat-19de-eeuwse klankwereld van Peter Benoit en zijn tijdgenoten.
B.O.X brengt zijn maatschappelijke zetel onder in Museum Vleeshuis en geeft een uniek klavecimbel in bruikleen.
Naar aanleiding van de mini-expo over Gilbert van Schoonbeke in onze Schatkamer bracht muzieklabel Ricercar de cd 'Salve Antverpia' opnieuw uit. Op de cd brengt ensemble La Caccia, onder leiding van Patrick Denecker, Antwerpse muziek uit de 16de eeuw.
In 2019 en 2020 krijgt de kathedraaltoren een stevige opknapbeurt. Deze periode zijn er geen torenbeklimmingen mogelijk. Ook de beiaard zal vanaf april 2019 even niet meer spelen.
Activiteiten
Van de kelder tot in de nok van het dak. Kom op plaatsen in het Vleeshuis waar museumbezoekers normaal nooit komen.
La Caccia
woensdag 29 mei 2019 van 14:30 tot 16:00
Individuele bezoekers
Het ensemble La Caccia brengt werk van E. Adriaenssen, G. Huet, P. Phalèse, ... Muziek uit de 16de eeuw.
Van 30 januari tot en met 30 juni ontdek je in de Schatkamer objecten en partituren uit de Gouden Eeuw van Antwerpen en de leefwereld van Gilbert van Schoonbeke.
In de kijker
Antwerpen Klavecimbelstad
Tussen 1560 en 1660 was Antwerpen de onbetwiste wereldhoofdstad van de klavecimbelbouw. Museum Vleeshuis brengt dat rijke verleden en haar bijzondere collectie klavecimbels voor het voetlicht.
Hoogtepunten uit onze collectie

Schrijf je in op de nieuwsbrief van Museum Vleeshuis