• Museum Vleeshuis

    Meer dan 600 jaar muziek en dans in de stad
Blik terug op 600 jaar muziek en dans in Antwerpen. Hoor de klank van de stad en laat je erdoor meeslepen. Klinkt goed? Ontdek wat Museum Vleeshuis allemaal voor jou in petto heeft.
600 jaar muziek in de stad

Museum Vleeshuis - teaser

Al eeuwenlang leeft de stad op het ritme van verschillende muziek- en dansstijlen. In Museum Vleeshuis ontdek je aan de hand van klanken en instrumenten de muzikale geschiedenis van de stad.
Activiteiten
dinsdag 22 mei 2018 - 20:00
Individuele bezoekers
Een concert dat kadert in een project van docent Piet Kuijken rond de pianoforte van Conrad Graf.
Mario Sarrechia
zondag 27 mei 2018 van 11:00 tot 12:30
Individuele bezoekers
VOLZET - De jonge klavierspeler Mario Sarrechia speelt een bijzonder mooi programma waarin hij klavierbewerkingen van meerstemmige, vocale modellen uit de 16de eeuw combineert met composities van John Bull.
Een klassiek concert op woensdag
woensdag 30 mei 2018 van 14:30 tot 16:00
Individuele bezoekers
De Engelse edelman Francis Tregian legde tijdens zijn reizen een omvangrijke verzameling muzikale composities aan uit heel Europa. Ensemble Cannamella brengt een greep uit deze stukken.
In de kijker
Duarte: een muzikale familie
De familie Duarte was een van de meest muzikale families uit het 17de-eeuwse Antwerpen. Vanaf 2018 laten het Museum Vleeshuis en het Rockox&Snijdershuis je kennismaken met deze vergeten muzikale Antwerpenaren!
Beklim de Onze-Lieve-Vrouwe-kathedraaltoren
Van april tot september organiseert Museum Vleeshuis op woensdag, zaterdag en zondag beklimmingen van de mooiste toren van Antwerpen. Tickets vliegen de deur uit, dus wacht niet te lang met je boeking.
Hoogtepunten uit onze collectie

Schrijf je in op de nieuwsbrief van Museum Vleeshuis