Met de klas naar het museum

Wil je jouw leerlingen iets leren over de wereld van klanken, muziek en dans? Dan ben je bij Museum Vleeshuis aan het juiste adres. Vrees geen saaie museumtocht, maar bereid je klas voor op een boeiende tocht door ons muzikale verleden.

Vanaf 22 april zijn klassen terug welkom in Museum Vleeshuis. We reserveren donderdagvoormiddag voor jullie.

Leerlingen van het tweede tot zesde leerjaar ontdekken in Museum Vleeshuis de wereld achter de muziek. We nemen ze mee op een boeiende tocht langs (oude) muziekinstrumenten en door vroegere danszalen. Zo ontdekken ze onze muzikale geschiedenis en ons cultureel erfgoed.

Bijzondere vraag?

Heb je een specifiek lesonderwerp of bijzondere groepsactiviteit in gedachten? Laat ons dat dan zeker weten: indien mogelijk stellen we een pakket op maat voor je samen.

• Elke donderdagvoormiddag zijn klassen welkom. Bezoek het museum in je eigen klasbubbel, zonder andere bezoekers.
    • van 10 tot 11 uur
    • van 11 tot 12 uur
    • van 12 tot 13 uur
  • De toegang is volledig gratis voor klasgroepen.
  • Voorlopig zijn bezoeken met gids niet mogelijk.
  • Maximum 20 kinderen tegelijk, in 2 groepen van 10.

Vergeet niet om je klasbezoek minstens twee weken op voorhand te reserven. Mail daarvoor naar vleeshuis@antwerpen.be.
De boeking is pas definitief als we het bezoek via mail bevestigd hebben.