Museum Vleeshuis bij je thuis

online aanbod

Online zijn we altijd open. Breng een virtueel bezoek aan het museum, ontdek de collectie van Museum Vleeshuis vanuit je luie zetel of luister naar de klank van Museum Vleeshuis op Spotify.

Breng een virtueel bezoek aan het Vleeshuis

Het Vleeshuis. Dat is op het gelijkvloers en in de kelder een museum, maar het is veel meer dan dat. Boven het museum zijn er nog vijf verdiepingen die ook heel wat moois te bieden hebben en architecturaal indrukwekkend zijn.

Met deze virtuele toer kom je in

  • de kelder (museum)
  • het gelijkvloers (museum)
  • de eerste verdieping (met de stijlkamers en de werkkamer van Wannes Van de Velde)
  • de vijfde verdieping (met de indrukwekkende houten dakspanten)

Kom binnen

De klank van... & De keuze van ... (Spotify speellijsten)

Nu er even geen concerten meer doorgaan in het Vleeshuis, hebben we afspeellijsten aangemaakt op Spotify. Muziek aan, zet je gemakkelijk, ogen dicht en waan je in het Vleeshuis.

Luister eens hier

Een Woensdagklanken-concert bij je thuis

Nu het even wachten is op onze Woensdagklanken-concerten, delen we graag een recent concert met jullie.

Op 18 december 2019 verwelkomden we Bart Rodyns (harmonium) en Nicolas Callot (piano) (Z E I T S P I E L , Klavierduo Rodyns & Callot) voor de laatste Woensdagklanken in het thema van Albert De Vleeshouwer. Het hele concert, met muziek van Peter Benoit, César Franck, Franz Liszt en Richard Wagner, staat nu online. 

Veel kijk- en luisterplezier

Raadpleeg de collectie online

De collectie van het museum telt bijna 3.000 muziekobjecten: schilderijen, tekeningen en foto's, partituren, geluidsopnames en natuurlijk muziekinstrumenten, van klavecimbels tot violen, van orgels tot klarinetten, maar ook een nonnentrompet, een contrabasfluit, een glasharp en vele andere curiosa.

Naast de objecten uit de eigen Stadscollectie, ontdek je ook circa 500 muziekobjecten uit de permanente bruikleen van het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. En ook de collectie Ghysels, met zijn prachtige dansorgels, kan je op onze collectiedatabank verkennen.

Duik in de collectie

Op audiëntie bij de koning(in) der instrumenten

Het orgel in Vlaanderen bestaat 30 jaar in 2020 en tijdens Open Monumentendag, op 13 september, vierde de vzw deze verjaardag samen met Museum Vleeshuis, de Sint-Jacobskerk en de Sint-Pauluskerk Antwerpen, met een feestelijk virtueel programma.

Online lezing en twee concerten

Leesvoer

Nood aan een beetje verdieping?

Boekje 'Zondagmiddag op Sint-Anneke'

Tijdens het inhuldigingsconcert van onze bijzondere bruikleen, het schilderij 'Zondagmiddag op Sint-Anneke' van Louis Van Engelen, gaf curator Timothy De Paepe een toelichting bij het schilderij. Deze toelichting werd gebundeld in een geïllustreerd boekje. Kom meer te weten over Van Engelen en het Antwerpen van zijn tijd. En met 'wie is wie' krijg je ook toelichting bij de mensen die op het schilderij zijn afgebeeld.

Tentoonstellingsgids 'BLIND DATE - portretten met blikken en blozen'

De tentoonstelling BLIND DATE loopt op vier plaatsen op wandelafstand van elkaar in binnenstad van Antwerpen: Museum Snijders&Rockoxhuis, Keizerskapel, de Sint-Carolus Borromeuskerk en Museum Vleeshuis. Momenteel - door de negatieve coronacijfers in Antwerpen - is enkel de expo in Museum Snijders&Rockoxhuis nog te bezoeken. De tentoonstellingsgids wordt je gratis aangeboden. 

Volg Museum Vleeshuis op sociale media

Benieuwd naar weetjes, bijzondere collectiestukken of beelden achter de schermen? Volg ons op Facebook en Instagram!

Schrijf je in op de nieuwsbrief van Museum Vleeshuis